Sınıf birbirinden ilginc ve esprili cevapların onemli merkezlerindendir. Oyle ki "Canlı varlıklara ornek veriniz" sorusunu bir oğrenci "Kedi, kopek" diye cevaplarken, "Cansız varlıklara ornek veriniz" sorusuna başka bir oğrenci "Olu kedi, olu kopek" diyerek sınıfı gulme krizine sokabilir. Veya yazılı kağıdını arkadaşından gorebildiği kadarıyla doldurmaya calışınca ortaya felaketler cıkar. Hele birde gorebildiğini duşunmeden yazıyorsa manzara şudur: "Cinlilerin buluşları nelerdir?" sorusuna bir oğrenci "kağıt, pusula, matbaa, barut" yerine "Tahtalarla yemek yemeyi buldular" derken ona bakan ve yazdığını duşunmeyen bir diğer oğrenci "Turklerle yemek yemeyi buldular" cevabını verir. İşte sınıf doğaclamanın, yazılıda cevap aşırmanın merkezidir.
Oğrencilerin olaylara bakış acıları da oldukca farklıdır. Mesela "Gecmişe yolculuk yapabilseydiniz ne yapmak isterdiniz?" anket sorusuna: "Gecen haftaya gider, annemin verdiği ama benim almadığım harclığı alırdım" cevabına kahkahalar atarken; diğer bir oğrencinin: "Gecmişe gider ve daha ben cocukken olen babamı gorurdum" cevabıyla huzunlenirsiniz.
Mizahi cevapların derlenip, okuyucunun tarihi gulumseyerek yeniden hatırlamasına calıştığım bu eserin anket kısmında ise oğrencilerimizin tarihimize, dunyamıza, ulkemize ve guncele ait birbirinden ilginc bakış acılarını bulacaksınız.
Calışmamın tarih oğrenmeye ilgiyi ve isteği artırmasını umut ediyor, okuyucularımıza nice guzel ve oğrenme istekli gunler diliyorum.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 200
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Cinius
Kitap Adı: Ben Size Boyle mi Oğrettim? Yazar: Bulent Durmuş Yayınevi: Cinius İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786053230656