O tomurcuklar patlayıp gul oluncaya, o guller rengÂrenk acıp bir bahce oluncaya, o bahce, icindeki evle birlikte bizim oluncaya, o evin icinde boy boy cocuklarımız tum zamanları ve cağları aşan aşkımıza tanıklık edinceye kadar, bu aşkın, beni sana tutsak eden bu olumcul aşkın gonullu taşıyıcısı olacağım. Bu aşk, dunyanın en tehlikeli virusunu de taşısa bağrında ondan kurtulmak icin onerilen her turlu receteyi parca parca edecek, o olumcul virusun bağımlısı olmak icin gereken neyse onu yapacağım...

Beni sevgilin olarak goreceksen elimi tut, bir kole olarak goreceksen sadece sen satın al beni. Dunyanın en korunaklı saraylarında muhafaza edilen bir elmas parcası olarak değil, senin zindanının duvarlarında her sabah yeniden acan ve hep sana gulumseyen bir cicek olmak istiyorum. İster her sabah bir damla su vererek yeniden yaşat beni, ister kopar at cellatlarının onune... İzin ver, guluşunu cağlara taşıyayım...

İclerinden birinin: Herifcioğlunun soylediklerine bak arkadaş, Leyla duysaydı hasedinden catlar, kendisine boyle iltifatlarda bulunmadığı icin dunyayı dar ederdi Mecnun'a dediğini duyduysam da...

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Duşumde Portakal Bahceleri Yazar: Necati Atar Yayınevi: Bengisu Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057901231