Her Bilim dalının onemli bir tarihi gecmişi ve gelişimi vardır. Tıp Tarihi bunların icerisinde belki de en eskisidir. “Karikaturlerle Tıp Tarihi” kitabı da bu konuda bir ilktir. Tıp bilimi tum dertlere deva bulana kadar, Tıp gecmişimizin bu guzel seruvenini sevgili Ali Coşkun’un renkli anlatım ve cizimleri ile birlikte incelemek guzel olacak.
- Prof. Dr. Yucel Tanyeri,
OMU Tıp Fakultesi, emekli Oğretim Uyesi
Dr. Ali Coşkun Tarihimizi ve tarihi şahsiyetlerimizi karikaturle genclerimize milletimize sevdirmek yolunda başarılı adımlar atmaktadır. Bu sahada evvelce “Kızıl Elma Tum Turk Tarihi Karikatur Kitabı” ile mukemmel bir esere imza atmış ve ikinci kitabını cıkarmıştı. Bu defa da “Musluman ve Turk Hekimlerin Onderliğinde Karikaturlerle Tıp Tarihi” karikatur kitabını ortaya koydu.
Dr.Ali Coşkun Bey bu ucuncu eserinde necip milletimizin sadece tıp tarihinde yaptığı hizmetleri, buluşları genc dimağlara en oğretici bir tarzda karikaturlerle sundu. Genclerimize bu eseri mutlaka okumalarını tavsiye ediyorum.
- Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Tıp Tarihi Yazar: Ali Coşkun Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 21 x 29,7 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257993081