Elinizde bulunan "Tebeşir", dokuzuncu mizah kitabım oldu. "Her yıl bir kitap" derken, sayı giderek artıyor... Kitaplar insanın cocuğu gibi olduğu icin farklı bir mutluluk kaynağı. Bu yonuyle, hepsi birbirinden farklı "70'i aşan cocuğum" oldu. Birincisini, universitede oğrenci iken cıkardığım, mali konularla ilgili kitaplarımın sayısı 60'a yaklaştı. Ancak hicbiri "mizah kitapları kadar" ilgi gormedi. Nedenine gelince, mizah kitaplarının hitap ettiği kitle (cocuklar da dahil), cok geniş bir kesimi kapsıyor. Oyle olunca kısa sure icinde baskı uzerine baskı yapıyor.
Kitapta yer alan olaylar, fıkralar ve anekdotların bir ozelliği de; deği­şik zaman ve mekanlarda anlatıldığında, havayı yumuşatıp ortamı değiştirmesi ve orada bulunanların ilgisini artırması... Gunluk yaşamın yoğun koşuşturması arasında insanın, yemek ve ic­mek kadar neşelenmeye de ihtiyacı oluyor. Ozellikle yoğun bir tempo icinde calışan ve stresli ortamda bulunanlar icin bu cok daha onemli. Kitabı hazırlarken; başta vergiler olmak uzere, değişik yasalarla ilgili cok sayıda konu ve hayretlik olayı, bir yandan komik yonleriyle ortaya koymayı diğer yandan da "guleriz ağlanacak halimize" sozunde olduğu gibi, okuyanları duşundurmeyi amacladım. Ayrıca, sayfalara serpiştirilen "guzel sozler"in de ilginizi cekeceğine inanıyorum.
Bu arada, kitabın daha rahat okunabilmesini sağlamak amacıyla; konu, fıkra ve anekdotlarla bağlantılı olabilecek cok sayıda karikatur ve resime yer verdim. Bu yonuyle de "diğer kitaplardan farklı" oldu.
Her zaman olduğu gibi, bu kitabın hazırlanmasında da benim adeta sağ kolum sevgili Gulsen Karagoz'un buyuk katkısı oldu. Ayrıca sevgili Elvan Bal, Sultan Gokdemir ve Samet Kılıc kitabın son şeklini alması, karikatur ve fotoğraflarla sayfa mizampajlarının hazırlanmasında buyuk caba gosterdiler. Kendilerine teşekkur ediyorum. Bu arada isimlerini burada sıralayamayacağım, yuzlerce okuyucum fıkra, anekdot ve guzel sozler gondererek, karşılaştıkları ilginc olayları aktararak cok onemli katkıda bulundular. Onlara da ayrıca teşekkur ediyorum.
İlgi ile okuyabileceğiniz guzel bir kitap hazırlayabildimse, ne mutlu bana...
Sevgi ve Saygılarımla...

Prof. Dr. Şukru Kızılot

Sayfa Sayısı: 280

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Yaklaşım Yayıncılık
Kitap Adı: Tebeşir Yazar: Şukru Kızılot Yayınevi: Yaklaşım Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786055929794