Kalabalık bir meydan… Herkes gunluk işleriyle meşgul… İnsanlar yuruyor; konuşuyor insanlar. İnsanlar… Guluşuyor. Yani şuûrsuz bir kalabalık… Ve bir eşek peyda oluyor meydanda. Sonra yanık yanık anırmaya başlıyor.

Bu tasvir-i muhayyel vaziyet icin şunu soyleyebilirim: Bu kalabalık icinde, o eşeğin peşine takılacak, anırmasında fevkaladelik bulup bu anırmayla bir fikir sahibi olacak uc-beş kişi mutlaka bulunacaktır. Ve bunlar; bir yerlere duşman olup, bu anırmanın militanı olacaklardır da. Dahası, bu uğurda canlarını dahi verebileceklerdir. Asla bunu bir eşeğin anırması olarak gormeyecek, gorene de duşman olacaklardır. Nasıl mı? Binlerce yıllık tarih denen hadiseler kaydına donup bakılırsa, eşek metaforunun diktiği elbiseye tam manasıyla sığabilecek şahsiyetlerin fikirlerine ve bu anırmaların amansız militanlarının, olumune carpışmalarına şahit olunacaktır. Zira tarihe donup bakmaya cok da luzum yok. Gunumuz dahi, sırtına ceşitli vasıflar yuklenmiş "eşek"ler ve bunların peşinden giden piyadeleriyle doludur. Fakat hangi vasfa sahip olursa olsun, en nihayetinde, bakan gozler icin eşek, sadece bir "eşek"tir.

Bu kitap, yuzyılların ve cağımızın sembolize edilmiş bir mizahıdır. Hatta mizahi trajedisidir. Bir eşeğin, nasıl kral olabileceği anlaşılırsa, zannediyorum ki eşekleri tahttan indirebilmenin de bir yolunu bulabileceğiz.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 152

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Tulpars Yayınları
Kitap Adı: Eşek Kral Yazar: Ahmet Yavuz Yetim Yayınevi: Tulpars Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059238670