Gercekten de eşi benzeri olmayan bir cimriyim. Bay Harpagon bile benim yaramda cok comert kalır. Nasıl bir cimri olduğumu ne sen, ne başkaları biliyor. Bilip bilmemeleri de hic umurumda değil. Ben biliyorum ya, yeter...

Acılarımın, yoksulluklarımın, cirkinliklerimin, utanclarımın, yanılgılarımın, pişmanlıklarımın, mutsuzluklarımın, hastalıklarımın, dertlerimin, aclıklarımın, gozyaşlarımın, kara gunlerimin, uzunclerimin, yalnızlıklarımın, zavallılıklarımın cimrisiyim; bunları salt kendime saklarım, başkalarına vermek, başkalarıyla boluşmek istemem.

Tatlarımı, beğenilerimi, varlıklarımı, varsıllıklarımı, guzelliklerimi, doğrularımı, inandıklarımı, keyiflerimi, mutluluklarımı, sağlıklarımı, guluşlerimi de, bende nice varsa hepsini, kendilerinde olmayanlara vermek isterim; başkalarına vermeyince onların benim olduğuna inanamam.

Eşsiz ve benzersiz, dunyanın en cimrisi olarak ruyalarımın bile ziyan olmasını, salt bende kalmasını istemiyorum...

"Ruyalarım Ziyan Olmasın' adlı oykuden

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ruyalarım Ziyan Olmasın Yazar: Aziz Nesin Yayınevi: Nesin Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9789759038434