“Benden tavsiye isteyenler oluyor. Soyleyeceğim tek şey şu: Bir an dur, geri cekil, yaptığın işi ve hayatını gozden gecir ve ‘Değiyor mu?’ diye sor.Cevap olumluysa devam et.”

“Kıskanmayı bile unutmak. Onu mutlu eden her şeyi ve herkesi sevmek... O noktada sahiplenmek biter, aşk kalır.”

“Makamıyla, parasıyla, şohretiyle ovunenler beni gulduruyor. Sonunda ‘ben’ denilen varlık, kozmik sonsuzlukta bir an yanıp sonen bir ateşboceği bile değil.”

“Zayıflığını gosterecek kadar guclu ol.”

Bizi Surukleyen Nehir, Livaneli’nin insanlığın tarih boyunca yıkandığı ırmağı takip ederek vardığı bilgelik noktası. Evrene, insana, insan ruhuna, Turkiye’ye, dunyaya, dune, bugune ve geleceğe tutulan bir ayna… Livaneli’nin bugune kadar yazdıklarından, soylediklerinden suzulup gelenler, hayatın kuytu koşelerinde gezinen, “bir gozu ağlayan, bir gozu gulen” bir bilgenin sozleri.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bizi Surukleyen Nehir - Hayat Ustune Duşunceler Yazar: Zulfu Livaneli Yayınevi: Doğan Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 312 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050975550

[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri