Cok duşuk bir IQ ile doğan Charlie, bilim adamlarının, zeka seviyesini artıracak deneysel ameliyatı gercekleştirmeleri icin kusursuz bir adaydır. Bu deney Algernon adındaki laboratuvar faresinde test edilmiş ve buyuk bir başarı elde edilmiştir.
Ameliyattan sonra, Charlie'nin durumu gunluğune yazdığı raporlarla takip edilmeye başlanır. İlk yazdığı raporlara cocuksu bir dil ve imla hataları hakimdir. Ve sonra ameliyat etkisini gostermeye başlar. Charlie artık, insanların kendisiyle dalga gecemeyeceğini ve bir suru arkadaş edineceğini, aşık olduğu kadına acılabileceğini duşunur. Fakat zekası normalin cok ustune fırladığından, cevresinde yadırganır, kıskanılır ve istemiş olduğu arkadaşları edinmekte yine başarısız olur ve yine yalnızdır...
Bu deney, son derece onemli bir buluş olarak goruluyordu, ta ki Algernon'da ani bir gerileme baş gosterene kadar... Acaba Charlie'de de aynı gerileme olacak mıydı?
"İnandırıcı, surukleyici ve oldukca dokunaklı bir hikaye."
-New York Times-
"Heyecan verici bir gunluk… Bu kitaptaki bazı sahneleri hayatım boyunca aklımdan cıkarabileceğimi sanmıyorum."
-The News & Observer-
"İnsanı icine ceken bir roman, ozgun… Onemini uzun sure kaybetmeyecek bir hikaye."
-Library Journal-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 325
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Koridor Yayıncılık
Kitap Adı: Algernon'a Cicekler Yazar: Daniel Keyes Cevirmen: Handan Unlu Haktanır Yayınevi: Koridor Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786054629862
[h=5]Oduller[/h] Nebula Odulu