Her şey olmak isterken hicbir şey olamayan, gun gun, adım adım hem servetini hem kendini tuketen bir adamın, Osman’ın hikÂyesi bu roman.
Pahalı markaların, luks yaşamın gosterişine dalıp bir kulturun, bir sınıfın yok oluşunu, kendileri de o kulturle birlikte yok olmalarına rağmen fark edemeyen bir kuşağın carpıcı hayatını anlatıyor Ayfer Tunc.
Muzik studyolarından, araba galerilerinden, marinalardan gecip kapak kızlarının sert gercekliğine carpan… bir hafriyat kamyonunun gece yarısı yapayalnız bir adama carptığı gibi carpan bir hikÂye.
Osman, uzun bir doneme yayılan eşsiz kurgusuyla edebiyatımızın en gorkemli eserlerinden biri olmaya aday.
Kapak Kızı’nı ve Yeşil Peri Gecesi’ni dinledik.
Şimdi soz sırası Osman’da…
Bugun ayın kacı, gunlerden ne, berbat pansiyonların berbat odalarında cile doldurduğum kacıncı gun, bilmiyorum. Zaman bir yerde koptu gitti, geceyle gunduzu ayırt etmem bile zaman alıyor artık, zaten bir onemi de yok. Beş parasızım, perişan haldeyim. Yarın ne yapacağım, nasıl surecek bu yaşam, bilmiyorum. Allah’ım ben bu hale nasıl geldim? Duştuğum bu halin sorumlusu kim?
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Osman Yazar: Ayfer Tunc Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 504 Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750745522