Abim 8 Aralık 1968'de dunyaya geldi. Aslında Zeytinburnu'na geldi de, yine de global bakmak lazım. 1973 yılı baharına kadar el bebek gul bebek buyuyen Can, benim doğumumla, once sanayiye cırak verilmek istenmiş, sonra "devlet okulunda aynı cileyi ceker nasılsa" duşuncesiyle ilkokula başlatılmıştır. Ben tabii 1973'ten 2016'ya kadar kendi biyografimle ilgilendiğim icin arada neler olduğunu pek hatırlamıyorum. Ancak kitabının cıkacağını duyunca kitabın taslağına bakıp anladım ki meğer ne guzel gunlerimiz olmuş.

Kamuoyunda gosterilerimde anlattığım kadarıyla tanınan abim elbette komik olması icin abartılmış bir "tip" değil, hayatımdaki en yakın arkadaşım, en guvendiğim eleştirmenim, meslektaşım, (amatorler arasında) en cok gulduğum komedyen olarak cok onemli bir "karakter"dir. İkimizi tanıyanlar daha iyi bilir, ben ne kadar "şey"sem o da bir o kadar "başka bir şey"dir. Abimi severim, abim olmasa yine severdim. Az goruşurdum belki ama yine severdim.

Kitabını okuyun siz de seveceksiniz. Eline sağlık Can Hoca, yine 1-0 ondesin... Benim kitabım bile yok... Yaptın yine numaranı...
-Seni seven kardeşin unlu komedyen, Cem Yılmaz-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 240

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: İnkılap Kitabevi
Kitap Adı: Yeni Başlayanlar İcin Can Yılmaz - Klişe Hayatlar Matbaası Yazar: Can Yılmaz Genel Yayın Yonetmeni: Senem Kaleli Sayfa Tasarımı: Derya Balcı Editor: Burcu Bilir Agalar Kapak Tasarımı: Gokcen Yanlı Yayınevi: İnkılap Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789751036797