Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

Yada Taşı
“Yada Taşı’ndan, Yeşim Taşı’na...”
İnsanların onune tabelalar cıkar takip etmesi gereken... Tabelada durup nefeslenmek ve gosterdiği yone gitmektir bazen doğru olan...
Gazeteci Alena, karşısına cıkan tabelayı takip etti.
Orada ‘YADA TAŞI’ yazıyordu.
Arkadaşları Mira ve Teo ile birlikte cıkacakları yolculuğa dahil olan ‘Yadacı’ Eddy bu yolun supriziydi. Peru Atacama Colu’nden, Didim Apollon Tapınağı’na uzanan seruven Alena'ya hayatının aşkını buldururken var oluşun gerceklerini kavramasına da yardımcı oldu.
Araştırmacı yazar H. Gulcan Koprulu'nun, Turk Mitolojisi’nin en onemli motiflerinden biri olan yağmur yağdırma işlemini konu alan bu kitabında eski Turk Medeniyetleri’nde ‘Yada Taşı’nın ve ‘Yadacılığın’ onemi vurgulanıyor.
“İki tur dunya vardır. Duşlediğimiz ve gercek olan. Duşlediğimiz dunya her zaman gercek dunyadan daha guzeldir, daha yalındır daha aydınlıktır. Yalnız istersek gercek dunyayı da guzel ve aydınlık yapmak elimizdedir. Bunun icin de onumuze cıkan tabelalarda ne yazdığını gormek ve anlamak yeterlidir.
Aydınlanma macerası insanın kendi cabasıyla bilinmesi gereken butun bilgilere ulaşabileceği, ulaştığı bilgileri anlayıp değerlendirdikce de eskisinden daha bilgece secimler yapabilme gucunu elde edeceği inancından hareketle başlamıştır.
Yaşayabildiğimiz yegane yer, şu an uzerinde bulunduğumuz gezegendir ve anlamını cozmemiz gereken tek konu da insanın kendisidir.” diyen yazar H.Gulcan Koprulu, bu kitabında da yaşama,var oluşa dair dokunuşlarda bulunurken; Yada Taşı, Peru Atacama Colu, Orion Takım Yıldızı, Didim Apollon Tapınağı ve eski geleneklerle ilgili araştırmalarıyla kitabı renklendiriyor. Yazarın, “Rose Lİfe - Yaşam Ciceği” ve “Delfn “adlı iki kitabı daha bulunmaktadır.

Kitap Adı: Yada Taşı Yazar: H. Gulcan Koprulu Yayınevi: Delphinus Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058204720