
Turk halk inanclarındaki korkutucu figurlerin bilinen ornekleri hayli koklu ve geniş bir konunun gorunen yuzudur. Dışarıdan bakan bir goz bu koklerin mecrasını takip ettikce, gectiği coğrafyaları, temas ettiği kulturleri gordukce karşısına cıkan isimler, tabirler ve hikÂyeler karşısında hayranlığı ve urpertiyi aynı anda yaşayacaktır.
Okuyucu, Seckin Sarpkaya’nın “Turkiye Sahası Masal ve Efsanelerinde Demonolojik Varlıklar” adlı araştırmasının rehberliğinde insanın hem merak duygusunu hem de korkularını kamcılayacak bu zengin sahayı ziyaret etme olanağı buluyor.
Bu kitap halk bilimi araştırmacıları ve halk bilimi dersi alan oğrenciler kadar Turkiye sahasındaki bir masalın, efsanenin ardına takılıp başka diyarların, uzak ama tanıdık kulturlerin etkisini keşfetmek, masalların ve efsanelerin arasında dolaşmak isteyenlerin, devlerin, perilerin, ejderhaların, cinlerin izinden gidebilecek meraklı okurların, duvarda asılı Şahmaranların, fırtınalı gecelerde kukreyen cadıların, gelinlerin canını calan alkarılarının hikÂyelerini oğrenmek isteyen okurlar icin de onemli ve hayli zengin bir araştırma.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Turklerin Şeytani Masalları Yazar: Seckin Sarpkaya Yayınevi: Karakum Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 3. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052290040