Fuzuli Bayat, Kadim Turklerin Mitolojik HikÂyeleri adlı bu eserinde; değerlerimizin bir parcası olan Turk mitlerini bir araya getirerek bu mitlerin yalnızca şifahî kulturumuzun bir urunu olarak değil, aynı zamanda yazılı bir mitoloji olarak da muhafaza edilmesine katkı sağlamıştır. Kadim Turklerin mitolojik hikÂyeleri yazılı hale getirilip muhafaza edildikce, cemiyetimizin fertleriyle butunleşip onların zihin dunyasında yer edindikce ve nesilden nesile aktarıldıkca, Turk kulturunu zenginleştiren değerler arasında cok daha kuvvetli olarak yer alacaktır. Tarihî ve coğrafî alanı oldukca geniş olan Turk mitolojisi, Turklerin tarihleri boyunca temas ettikleri toplumların mitolojilerinde de goz ardı edilemeyecek muhim bir fonksiyona sahip olmuştur. Fuzuli Bayat’ın da ifade ettiği gibi; “Mitosları sozlu kulturde yaşatıp bugun tarih sahnesinde olmayan halklar, onların gercek sahipleri değillerdir. Bu mitlerin sahipleri, onu yazıya aktarıp sonraki kuşaklara miras bırakanlardır.”
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kadim Turklerin Mitolojik Hikayeleri Yazar: Fuzuli Bayat Resimleyen: Zafer Yılmaz Yayınevi: Otuken Neşriyat Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051555683