
Joseph Campbell’in “Tanrının Maskeleri” dizisi, butun dunya mitolojilerinden bir secme değil; mitolojiyi insanlığın urettiği anlama ve anlamlandırma cabası olarak başta felsefe, antropoloji, psikoloji olmak uzere diğer disiplinlerden ve edebiyattan da yararlanarak cozumlediği ve aynı anda butun bu insanlık birikiminin mitolojiden yararlanarak da anlaşılabileceğini ortaya koyan “tez”li bir başyapıttır. Campbell bu tezini, insanlığın doğum, olum, sevgi karşısındaki “kader”ine karşı tek bir kaynaktan doğup gelişen ve farklılaşan manevi yaşamının butunculluğu ustune kurduğu icin de başarılıdır.
Dunyanın tarihe gecmiş ve antropologlar eliyle toplanmış mitoslarını anlamlı bir butunsellik icinde oğrenirken, Freud, Jung, Mann, Spengler, Schopenhauer, Nietzsche, Goethe, Wagner, Joyce, Picasso ve daha bircok duşunur ve sanatcının bu dunyaya bakışlarına, bir de boyle bir pencereden bakacaksınız.
Batı Mitolojisi Doğu, İran dualizmi ve Batı’nın Orta Doğulu kokenlerini ortaya koyarak, anaerkil donemden ataerkil doneme, kahramanlar cağından tanrılar cağına, buyuk klasiklerden buyuk dinlere ve Reformasyon’a ulaşır. Vecd ve ruhban, cennet ve cehennem, snimizm ve naturalizm karşı karşıya gelir…
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Batı Mitolojisi Yazar: Joseph Campbell Cevirmen: Kudret Emiroğlu Yayınevi: Islık Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786056469985