Daha onceleri yumurta gibi kolsterol yonunden zengin besinlerin kandaki kolesterol seviyesini yukselttiği ve kalp krizi riskini arttırdığı duşunuluyordu fakat Avrupa Beslenme Alışkanlıkları Dergisi'nde yayınlanan bilimsel bir araştırma haberine gore bu tez artık curutuldu.
Gunde iki adet yumurta ciddi bir diyet uygulamasıyla birlikte tuketildiğinde sadece kilo verdirmekle kalmıyor aynı zamanda kandaki kolesterol seviyesini de duşuruyor.
İngiltere'deki Surrey Universitesi'nde Dr. Bruce Griffin onderliğindeki bir grup araştırmacı, gonullu bir grup kilolu denek uzerinde 12 haftalık bir araştırma gercekleştirdi. Denekler uzerinde ayrıca İngiliz Kalp Sağlığı Koruma Organizasyonu'nun belirlediği sıkı diyet programı uygulandı.
Araştırmada bir de kontrol grubu denekleri yer aldı. Bu grup uzerinde de yine aynı diyet programı uygulandı fakat hic yumurta verilmedi.
Araştırma sonucunda her iki gruptaki kişlerin de kilo verdiği ve kolesterol seviyelerinin duştuğu goruldu.
Dr. Giffin yaptığı acıklamada, 'Yumurta aclık hissini yatıştırdığı icin diyetlerde gonul rahatlığıyla kullanılabilir. Kahvaltıda yumurta yiyen bir kişi daha uzun surede acıkır. Tokluk hissi yarattığı icin de daha az yemek yemeyi sağlar. Bu da kilo vermeyi kolaylaştırır.'
Bu araştırma, doymuş yağ oranı cok yuksek olan pastalar, et ve hamur işleri gibi yiyeceklerin, duşuk doymuş yağ oranına sahip yumurta gibi besinlerden cok daha tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor. cok tskr ederim destina cok seviyorum yumurtayı korkuyodum yemiyodum kolesterolu yukseltmiyomus ramazandan sora 2 yumurta yiyip zayıflayım ben

Tamam biliyorum yararlı ama ne yapayım sevmiyorum ben.

ilk kez duydum, tşkler bu guzel bilgiler icin DESTİNA WisH' Alıntı:

Tamam biliyorum yararlı ama ne yapayım sevmiyorum ben.

Genişletmek icin tıkla ...
Wish senin sevdiğin bişey varmı yaw merak ettim.. chemist' Alıntı:
Wish senin sevdiğin bişey varmı yaw merak ettim..
Genişletmek icin tıkla ...
Olmaz mı. Mesela maydonozlu ızgara kofte. Sonra patates,kabak,patlıcan,biber,havuc yani bol karışık kızartma. Uzerinede sarımsaklı yoğurt. Yeme de yanında yat. değil 2 yumurta 10 yumurtaya bedel. Tabi lezzet olarak. He he işte bunlar tezkereden sonra senin yapacaklarınn sevidğine gore guzel yaparsın.. Listeye ekledim... eline sağlık guzel bilgiler Teşşekurler ..eline sağlık.. DESTİNA