Goksel dinlerde insan; insan değil, kuldur. Yalvaclar (Peygamberler), İncil'de olsun, Kur'an'da olsun coban konumunda; İnsanlar ise koyundur. Ve koyunun kaval dinlediği gibi Papaz'ı, İmam'ı dinlemekle koşullu. Eleştiremez, yeremez, soru soramaz. Bilinclenmesin, dinlesin! Oğrenmesin, ezberlesin! isterler. Gunah virusu şırınga ederler. Gozun zinası, dilin, yureğin, zinası vardır. Ellerin, ayakların zinası da cabası. İnsana kendini, ozbenliğini yokumsatır. Beyni, elleri, ayakları koturum. Cağdaş atılımlara kalkışamaz. Onurlu, mutlu bir yaşam yoluna koyulamaz. Dinsel bağnazlığın anaforunda donenir, karanlık evreninden ayrılamaz. Guneşlenme, bilinclenme haramdır. Kişilik, bilinclilik oğesini yitirmiştir, erkek kadın eşitliği yadsınır.Bağnaz, aymaz, yobaz triosu turetilmiştir. Us ve bilime değer vermezler. İsterler ki; bağnazlık, aymazlık, yobazlık, ulus bilincine, bilime egemen olsun.Yalvacları dinlersek takke duşer, kel gorunur.İsa: Ben İsrailoğullarının yitik koyunarından başkasına gonderilmedim der.Hz. Muhammed Yalnızca kentlerin anası Mekke ve cevresi halkı icin gonderildim der.Arapca Rabbcedir. Cennet sakinleri Arapca konuşur. Hurriler, bulbul gibi Arapca şakır.Eğer bir Yalvac da Turk oymağından cıksaydı; Turkce Rabbce olacaktı. Cennet sakinleri Turkce konuşacaktı. Huriler, bulbul gibi Turkce cıvıldaşacaklardı.(Arka Kapak)
Sayfa Sayısı: 224
Baskı Yılı: 1998
Dili: Turkce
Yayınevi: Berfin Yayınları
Kitap Adı: Goksel Dinlerde İnsan"Amac Aracı Kutsar" Yazar Hakkında: Fakir Baykurt Cevirmen: Ozdemir Başargan Yayınevi: Berfin Yayınları İlk Baskı Yılı: 1998 Dil: Turkce Barkod: 9789757354642
[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri