Yuz tipinize uygun allık surme teknikleriyle buyuk burnunuzu kucuk, geniş yuzunuzu dar, elmacık kemiklerinizi cıkık gosterebilirsiniz. Aşağıdaki cizimlere bakarak, kendi yuz şeklinizin hangisi olduğunu oğrenebilir ve allığı nasıl doğru bir şekilde uygulayabileceğinizi oğrenebilirsiniz...
Yuvarlak
Hatlarınızın ince ve uzun gorunmesi icin allığı yanaklarınızın tam ustune uygulayın. Fırcayla 'C' harfi ciziyor gibi yapın. Allığı sac diplerinize doğru uzatmayı da ihmal etmeyin. Cenenize de hafifce allık surebilirsiniz.
Uzun
Allığı sadece yanaklarınızın uzerine uygulayın. Boylece yuzunuzun uzunluğunu dengelersiniz. Ancak yuzunuzdeki makyaj keskin olmamalı. Bu yuzden allığı yumuşak hareketlerle dağıtmayı deneyin.
Oval
Oval yuzlerde alın ceneden daha geniştir. Ayrıca elmacık kemikleri daha baskın ve cene ovaldir. Bu tip yuze sahipseniz, allığı kemiklerinize ve şakaklarınıza uygulayın. Boylece, elmacık kemikleriniz cok belirgin hale gelecektir.
Ucgen ya da kalp
Allığınızı V şeklinde elmacık kemiklerinizden şakaklarınıza doğru surun. Kaş altından yuzunuzun ortasına doğru hafifce allık surerseniz, geniş olan alnınız yuzunuzun diğer kısımlarıyla dengelenir.
Koşeli
Koşeli yuzlerde, kareli yuzlerdekine benzer sert ve acılı bir ifade vardır. Yuze daha derin ve yumuşak bir ifade vermek icin kemikli bolumlerin geri plana cekilmesi gerekir. Allık, elmacık kemiği uzerine yuvarlak olarak surulur. hımmm ben direk elmacık kemiklerimin uzerine suruyorum.... teşekkurler gazel eline saglık gazel tşkrler Teşekkurler GazeL. Bundan sonra C yapmaya calışırım. Teşekkurler gazel ben fazla kullanmıyorum ama olsun oğrenmekten zarar gelmez Emeğine sağlık teşekkurler GazeL...