Bu muzayedemize gelen kitapların guzelliğini, kondisyonunu gormeden once elimizden gecen kitapları bir şey zannediyordum. Bayağı da inanmıştım doğrusu. Ta ki Blackmer koleksiyonuna ait, Atabey kitaplığından cıkan bu muzayedede sunduğumuz kitapları gorunceye kadar… Bazıları belli ki yastık altında saklanmış rafta yorulmasın diye, acılmamış bozulmasın diye, -aşikÂr, kıyılamamış guzelliklerine… Belli ki bir Hanım titizliğinde, narin ellerle dokunulmuş. Bu arada dikkatimi cekiyor; Hanımlar son donemde daha cok koleksiyon eserler sormaktalar. Coğu da cocuklarını kitaplar icinde buyutmek istediklerini belirtiyorlar. Şimdiki cocuklar şanslı. Biz şanslıyız. Binlerce kitap var etrafımızda. Ustelik "cok satanlar listesindeki bircoğu palavra eserler gibi" değil… Uğruna bir omur harcanmış, bir omur boyunca zor bitirilebilmiş emek ve sanat eserleri… Bu katalogda bakmanızı istediğim birkac eser var. Bunlardan biri 1927 yılında eski alfabe ile basılmış bir cocuk kitabı. "Orhan'ın Hayvanlar Bahcesi" renkli taşbaskı cizimlerle dolu. Bugune kadar hic gormemiştim. Goren tanıdığım da yok. Halen gormediğimiz eserler cıkıyor olması heyecanımızı percinliyor. Bakarsınız bir gun Piri Reis haritasının geri kalan parcaları bulunur. Ama tabii asıl beklediğim Barbaros' tan bir kaptana ithaflı ve imzalı bir "Gazavatname". Sadece sabır ve devamlılık gerekiyor. Goz beklediğini gorur, koleksiyoncu da aradığını bulur. Sizlere bol kitaplı gunler ve aradığınız eser icin bol şans dilerim.
Saygılarımla.
-Kpt.-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 330

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Denizler Kitabevi
Kitap Adı: 1000 Guzel Kitap 5 Yazar: M. Turgay Erol Yayınevi: Denizler Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789944264747