BUGUN DE ARAMIZDA
Nice yitirdiğimiz aydın, sanatcı, bilim adamımızın adlarını sokaklara, caddelere, parklara verdik. Bunlar olmasın demiyorum, olsun. Ama bir sure sonra bir başka yonetim geldi, butun bunları değiştirdi. Oysa kitaplardır, kalıcı olan; o kitaplarda imzası bulunan yazarın, sanatcının, bilim adamının duşunceleridir. Bunun icindir ki Bedrettin Comert, dun olduğu gibi bugun de aramızda. Cunku bugun de yazdıklarını, duşuncelerini, bilgisini, birikimi bizimle paylaşıyor. İşte bu yuzden de bugun, şimdi Bedrettin Comert okumanın zamanı. Refik Durbaş 23 Ocak 2008 / Sabah
SEVGİSİZ ELEŞTİRMEN OLUNMAZ
"Comert, sanat tarihi calışmalarında, eleştirmenliğinde, geleneksel bilgiyle modern birikimi bir potada eritip, cağdaş cozumlere, ozgun yargılara ulaşan bir bilim ve sanat adamıydı. Batı'yı gercek anlamıyla 'iyi bilenin', Doğu'yu da iyi bilmesi gerekir, gerceğini her zaman savundum. Bedrettin Comert, bu anlayışın, iyi, başarılı bir temsilcisiydi. Batı bilgilerinin, kuramlarının ışığında, bizim sanatımızı, şiirimizi değerlendirdi. Bu acıdan yazdıkları bugun de yeniliğini, tazeliğini, guncelliğini korumaktadır." Doğan Hızlan o 31 Mayıs 2008 / Hurriyet

Sayfa Sayısı: 269

Baskı Yılı: 2010

Dili: Turkce
Yayınevi: Deki Yayınevi
Kitap Adı: Mitoloji ve İkonografi Yazar: Bedrettin Comert Yayınevi: Deki Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789944492331