İnsan duşunun otesinde bir guc olarak tanımlanan “mitoloji” sozcuğu gorulduğu ve sesli soylendiği zaman icinde inanılmaz gizliliklerin olduğu, ateşlerin konuştuğu, bulutların goklerde yuzduğu, yıldızların geceleri dunyayı aydınlatmak icin yarıştığı, dağların halay cektiği, kuşların gok sunaklarından aşkı kurtardığı gibi imgesel duşunceleri akla getirir. Okyanus derinliği gibi hayallerin ruzgarından kopup gunumuze gonderilen ezoterik ifadeler; nedense belleğin icine somut olarak girebilmeyi başaramamıştır. Ancak hayal de olsa neolitik donemlerden sonra ortaya cıkan yazmanların bu tur imgesel oykuleri daha da suslemek icin yarıştığı gorulmektedir. O donemler bu tur ifadelerin ortaya cıktığı donemler olarak varlığını yazmanlar aracılığıyla gunumuze aktarabilmiştir. Ne var ki mitolojik oykulere ilk eleştiriyi getiren Herodot ve Ploton, tarihi değeri ve gerceklerle ilgisi olmayan sozler şeklinde yorumlamışlardı.
Ali Narcın, imgesel bicimlerde ele alınan oykulerden yola cıkarak onları gunumuz siyasal anlayışa, siyasal aşka ve bedensel birlikteliğe taşımanın yollarını şiirle secmenin cok daha yalın olabileceğini duşunerek farklı bir calışma ortaya koymuştur. Bu nedenle gercek ya da utopik olayların oluşturduğu gorsellikten ve o gorselliği belgeleyen tabletlerin iceriğini de onemseyerek farklı bir cizgiyle o inanılmaz donemi değerlendirmek istedi. Gorulecektir ki; o donemin yazmanları bizlere cok şeyleri miras olarak bırakmıştır. Şimdi o paha bicilmez mirasları nedense paylaşamıyoruz.

(Tanıtım Bulteninden)


Kitap Adı: Kırık Tabletler: Tanrılar-Tanrıcalar ve Kahramanlar Yazar: Ali Narcın Yayınevi: Edduba Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 296 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056990625