
Turk mitoloji, destan ve efsanelerindeki “Şifreler” diyebileceğimiz, “Arketipler ve Motifler”, olabildiğince bilimsel kaynaklar referans alınarak cozumlenmeye calışılan bu eserde, Turk evren tasarımı ve Turk duşunce ve mantık sistemi, Turk yaratılış mitolojileri dediğimiz Altay ve Yakut Turklerinin soylence kulturundeki anlatıları ve bu anlatılarda adı gecen Tanrı ve Tanrıcalar, Gokturk ve Uygur Tureyiş mitolojilerindeki ayrıntılar, bir kozmoloji mit’i olan ve evrenin yaratılışı alegorik bir dille ve şifreli olarak anlatılan Oğuz Kağan Destanı ilginc detay ve fotoğraflarla incelenmiştir.
Bir toplumun duşunce bicimini anlamak icin, bilincaltında kalan ve kuşaktan kuşağa aktarılan soylencelerini bilmemizin gerekmektedir. Orneğin yeni doğum yapmış kadına neden kırmızı eşarp bağlandığını, albasmasının ne olduğunu, ya da neden ruyada sac kesmenin olum olarak yorumlandığını anlamak icin Turk Mitlerini de bilmek gerekir. Mitolojiler ile bağlantılı butun imgeler ve simgeler topluluğu, gercekte o toplumun bilincaltının kalbidir ve bilinenden cok daha onemli işlevlere sahiptir. En onemli ve temel işlevi bilincimizi evrimleştirmek, Tanrıyla butunleşmek ve ufkumuzu sonsuzluğa acmaktır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Turk Mitolojisi Yazar: Nuray Bilgili Yayınevi: Kripto Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786054991563