Daha once Kabalcı Yayınları'yla okucuyla buluşan Joseph Campbell'ın kult kitabı Kahramanın Sonsuz Yolculuğu - A Hero With A Thousand Faces, şimdi İthaki etiketiyle karşınızda. Mitoloji ve insan psikolojisi arasındaki guclu bağa dair bu zamana kadar yazılmış en iyi kitap olma niteliğini taşıyan Kahramanın Sonsuz Yolculuğu, okuyucunun hayatını olumlu yonde değiştirecek bir ozelliğe sahip. Nice kurgu eserinin ilham kaynağı olan kitap, ozellikle Star Wars film serisinin başlıca esin kaynağı.
Joseph Campbell, tuyleri diken diken edecek anlatımıyla en sevilen eserler listenize girmeyi bekliyor. Kahramanın Sonsuz Yolculuğu'nun cevirisi Sabri Gurses'e ait.
Yaratıcı yazarlık yapmak isteyenlere eşsiz bir kaynak!
(Editorden)
Mitlerin ve masalların gizemini cozmek icin başvurulacak ilk kitap.
“Elinizdeki kitabın amacı, pek de karmaşık olmayan bir ornekler yığınını bir araya getirip kadim anlamın kendi kendini ortaya cıkarmasını sağlayarak dinsel ve mitolojik figurler altında carpıtılmış bazı gercekleri aydınlatmaktır. Eski oğretmenler ne dediklerini bilirlerdi. Hele onların simgesel dilini okumasını bir oğrendik mi, oğretilerinin anlaşılması icin bir derlemecinin yeteneğinden fazlasına ihtiyacımız yoktur. Fakat ilk once simgelerin dilbilgisini oğrenmeliyiz ve ben, bu esrara bir anahtar olarak psikanalizden daha iyi bir arac bilmiyorum.
Psikanalizi konuya dair son soz olarak kabul etmesek bile, onun bir yaklaşım olarak iş gormesine izin verebiliriz. Buradan hareketle atılacak ikinci adım, dunyanın dort bir yanından bir dizi mitle halk hikÂyesini bir araya getirmek ve simgelerin kendi adına konuşmalarına izin vermek olacaktır. Benzerlikler hemen gun yuzune cıkacaktır; ustelik bunlar insanın gezegendeki binlerce yıllık ikameti boyunca yaşayageldiği temel gerceklerin geniş ve şaşırtıcı bicimde değişmeyen bir ifadesini ortaya cıkaracaktır.”
-Joseph Campbell-
(Yayınevi Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kahramanın Sonsuz Yolculuğu Yazar: Joseph Campbell Genel Yayın Koordinatoru: Tuğce Nida Sevin Yayına Hazırlayan: Selcuk Aylar Cevirmen: Sabri Gurses Kapak Tasarımı: Şukru Karakoc Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Sayfa Sayısı: 440 Ebat: 13,5 x 21 Medya Cinsi: Ciltsiz Orijinal Dili: İngilizce Orijinal Adı: Hero With A Thousand Faces ISBN: 9786053756910