30 yılı aşkın suredir durmadan fotoğraf ceken... film ceken... ureten... yatırım yapan... hep dik duran Sinan Cetin'in 30 yıldır gozunun onunden gecip giden yuzlerin toplandığı 450 sayfalık bu cok ozel belgesel kitap, 3 yılı aşan bir calışma sonunda tamamlandı.
Sinan Cetin, "Gozumun Onunden Gecen Yuzler" icin şu değerlendirmeyi yapıyor;
"Bu kitap bir fotoğraf kitabı değildir. Gozumun onunden gecen yuzlerin hatıra kitabıdır. Fotoğraflar bazen 35mm film kamerası ile, bazen fotoğraf makinesi ile, bazen dijital kamera ile cekilmiş ve fotoğraf kalitesi acısından birbirini tutmayan bir dengesizlik sergilenmiştir. Bu işi bilenlerin 'Bazı fotoğraflar da cok kalitesizmiş canım' diyeceğini biliyorum. Ama soyledim işte, mazeretim var. Bu kitap sadece gozumun onunden gecen şahane insanların, harikulade zamanların hatırasıdır, hepsi bu."
Sinan Cetin, Turkiye'nin sinema dunyasına... iletişim dunyasına... sanat dunyasına renk veren, can veren bircok guzel insanın bir arada olduğu bu hatıra kitabını kendisine ilk fotoğraf makinesini alan ağabeyi Cemil'e ithaf etmiştir.
"Gozumun Onunden Gecen Yuzler", Cafe City Yayınlarının "Gurbuz Doğan Ekşioğlu" kitabından
sonra yayınladığı ikinci kitaptır.
Baskı Yılı: 2007
Dili: Turkce
Yayınevi: Cafe City Yayınları
Kitap Adı: Gozumun Onunden Gecen Yuzler Fotoğraflar: Sinan Cetin Yayınevi: Cafe City Yayınları İlk Baskı Yılı: 2007 Dil: Turkce Barkod: 9789944524032