Seferihisar merkezli, 6.6 buyukluğundeki depremin etkisiyle yıkılan binalardan biri de İzmir'in Bayraklı ilcesindeki Doğanlar Apartmanıydı. 7 katlı apartmanda, kurtarma calışmaları devam ederken, ekipler 3. kat seviyesine kadar ilerledi. Son olarak bugun, enkaz altında kalan anne ile 3 cocuğu, 23 saat sonra arama kurtarma ekiplerince cıkarıldı.
[h=3]"BİNA KOLONLARININ KESİLDİĞİ İDDİASI YALAN"[/h]Yeni Şafak, Doğanlar Apartmanı sakinlerinden Mustafa Yıldırım'la konuştu. Binada kolonların kesildiği iddiasının doğru olmadığını soyleyen Yıldırım, binanın daha once de hasarlı olduğunu, kendisinin 'binanın yıkılması' talebinin olduğunu ancak defalarca diğer apartman sakinleri tarafından reddedildiğini aktardı.
[h=3]BELEDİYE 2 YIL ONCE HASARLI OLARAK RAPOR DUZENLEMİŞ[/h]İzmir'in Bayraklı ilcesinde deprem sebebiyle yıkılan Doğanlar Apartmanı sakini Mustafa Yıldırım, binanın 2 yıl once belediye tarafından 'curuk' olarak raporlandığını soyledi. Yıldırım, bina sakinlerinin yıkıma karşı cıktığını, binanın hasarsız olduğunu savunması uzerine her defasında yıkımdan vazgecildiğini anlattı. Yıldırım, 'Bu binanın donuşumune karşı cıkanlar şimdi enkaz altında' dedi.
[h=3]"BİNA YIKILMASINA KARŞI CIKANLARIN BAŞINA YIKILDI"[/h]Yıldırım "Ben 2-3 senedir bu bina yıkılacak diyorum. İceride işyerim var. 25 yıllık hayalim bitti. İcerde benim 500 bin liralık malım var. Bu bina yıkılsın diye, binadaki ev sahiplerine cok soyledim. Karşı cıktılar, şimdi ne oldu başlarına yıkıldı. Deprem olduğunda kardeşim sayesinde 2 saniyede kurtuldum. Daha onceden de belliydi. Belediye 2 yıl once geldi tespit yaptı. Yıkılsın dedi belediye. Ama bina sakinleri yine karşı cıktı. Karşı cıkanların coğu oldu. Bina yoneticisi de oldu. 10 kere yuz kere dedim. Beni bir toplantıya almadılar. Karşı cıkanların hepsini valiliğe şikayet edeceğim." dedi.