Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim, Super Lig'in 7. haftasında 1-0 kazandıkları MKE Ankaragucu macında iyi oynamamalarına rağmen 3 puan almalarının onemli olduğunu soyledi.
Tecrubeli teknik adam, Turk Telekom Stadı'nda yapılan macın ardından duzenlenen basın toplantısında acıklamalarda bulundu.
Futbol olarak beklentilerin altında kaldıkları şeklindeki yorum uzerine Terim, "Onemli olan 3 puanı kazanmamız. Bunu kazanırken Galatasaraylıları iyi tanırım. Bu konuda cok değişik beklentileri vardır. Coşkulu oyun, zengin gol pozisyonları ve daha etkili futbol isterler. Bugun zaman zaman da olsa etkili organizasyonlar yaptık. Bazılarının sonucunun gol olmaması mumkun değil. Ancak 3 puanı kazanmanın oncelikli olduğu donemdeyiz. Kacan puanların telafisi yoktur ama oynanmayan oyunların telafisi daima yapılabilir." diye konuştu.

Oynadıkları futbolu maruz gormediğini aktaran Fatih Terim, "Bu, hoş gorduğum manasına gelmesin ama bugun herkesin herkese kafa tuttuğu bir lig oynuyoruz. Akılda olmayan sakatlıklar da bizi değişikliklere zorladı ama 4-5 net pozisyonumuz var. Hem de gol olmaması hayret verici pozisyonlar. Gelişi, gelişmesi, organizasyonuyla cok guzel birkac pozisyon yakaladık ama Ali Sami Yen'de Galatasaraylıların beklentisi rakibi kapatıp cok daha etkili bir oyun oynamamız. Bugun icin 3 puanı hanemize koymanın sevincini yaşayalım. İnşallah daha iyi maclar oynayacağız." ifadelerini kullandı.
Fatih Terim, sezona iyi başladıklarını dile getirerek, "Seneye gerek defansif gerekse hucum anlamında bir butun olarak cok iyi başladığımız duşuncesindeyim. Zaman zaman bunları yaşacağız. Bunlar olacak ama burada puan kaybetmemek onemli. Zaman geldi eksik oynadık ve gereksiz goller yedik, luzumsuz puanlar kaybettik. Takımın uzerinde bunun tedirginliği de var. Bazen bizi zor duruma sokuyor." şeklinde goruş belirtti.
"Diagne'den beklentimiz yuksek"
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktoru, Mbaye Diagne'den beklentilerinin yuksek olduğunu soyledi.
Macın 2. yarısında oyundan aldığı Senegalli santrforla ilgili soru uzerine Terim, "Diagne'den beklentimiz yuksek. Daha yuksek performans vermeli. Bugun onun icin cıkardım. Ne olursa olsun Galatasaray sağdan soldan orta atan, bir takım. Cok uzaklardan değil son cizgiye kadar gelerek orta atan bir takımız. Bircok top kesildi. Oncelik alması gerekirdi. İnşallah o da kendisine dikkat eder ve daha iyi oynar." değerlendirmesinde bulundu.
Fatih Terim, "Galatasaray kazanıyor ama iyi futbol oynamıyor." ifadelerinin yer aldığı soruyu, "Kazanıyor ama yok, kazanıyor. Meşru ve legal kazandığına gore kazanıyor. Sonucta uc puanı alıyoruz. Almadığı zaman zaten her şey kotu. Muthiş oyun oynamayıp 3 puan alıyorsak, demek ki oynandığı zaman daha rahat alacağız demektir. Bunların telafisi vardır, puanların yoktur. Biz de cok gereksiz puanlar kaybettik." diyerek yanıtladı.
Aldıkları 3 puanın gelecek icin onemine değinen Terim, "Uc puan kazanıp işleri yoluna koymak daha iyidir. Kaybedip işleri yoluna koyacağımıza kazanıp işleri yoluna koymak cok daha kolaydır. Kaybedersiniz ama iyi oynarsınız haksızsınız. Kazanırsınız ama iyi oynamazsınız yine haksızsınız. İkisini birden yapmaya ozen gostereceğiz. Bunu da cok yaptık. Galatasaray takımı yine yapar ama şuraları kayıpsız gecmek onemliydi." ifadelerini kullandı.
Tecrubeli teknik adam, Turk takımlarının Avrupa kupalarındaki kotu gidişiyle ilgili, "Son 1-2 senedir Avrupa ile aramızdaki makasın acıldığını soyluyorum. Bunu soylerken muhakkak ki bir şeyi işaret ediyorum, bir bildiğimiz var. Bu makas ekonomik, idari ve teknik anlamda da acılıyor. Her gecen gun daha da zorlaşacak. Hic kolay değil. Benim adıma surpriz değil. Daha once bu tespitte bulundum." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emrah Oktay