Talas Belediyesi tarafından Mevlana Mahallesi'ne yaptırılacak olan 32 derslikli ilkokulun temel atma toreni gercekleştirildi.
Torene Vali Şehmus Gunaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki, AK Parti İl Başkanı Şaban Copuroğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulya Nergis, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Milli Eğitim Muduru Celalettin Ekinci ve cok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan torenin acılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın, okulun bulunduğu konuma dikkat cekerek yapılacak okulun onemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti. "Eğitim ve oğretimin millet hayatında onemi cok buyuktur" diyen Başkan Yalcın, "Burası aynı zamanda bir kampus olmuş olacak. Bizim kulturumuzde ilkokuldan başlayan bilinc duzeyiyle artık yetişen oğrencilerimiz dunyada soz sahibi olacak. Burası 32 derslikli bir okul olacak. Allah devletimize zeval vermesin. Emeği gecenlere teşekkur ediyorum ve oğrencilerimize şimdiden hayırlı olsun." dedi.
Daha sonra soz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki, eğitime ve insana yapılan hizmetin onemine vurgu yaparak, "Her hizmetin bir omru var, ama eğitime ve insana yapılan belli bir omru yok yuzlerce yıl gider. İnsana verilen emek diğer hizmetleri de peşinden getirir. Eğer siz en başta eğitimi iyi verirseniz bu her turlu guzellik olarak doner, ahlak olarak doner, iyilik olarak doner. Eğitimli insanlar sohbet bile guzel olur." dedi. Okulun yapımındaki iş birliğine dikkat ceken Ozhaseki, şunları soyledi: "Mustafa Bey burayı uygun gormuş, milli eğitim burayı takviye etmiş sayın Valimiz maddi destek olmuş burada el birliğiyle bir hizmet var."
Son olarak kursuye gelen Kayseri Valisi Şehmus Gunaydın ise eğitim ve oğretim alanında her zaman belediyelerle iş birliği icinde olduklarını ifade etti. Goreve geldiğinde tekli eğitim sistemine gecmek icin calışma başlattıklarını soyleyen Gunaydın, "Bu calışmayı başlatırken de belediyelerimize guvendik. Bu hizmetinden dolayı da Mustafa Yalcın Başkanımıza teşekkur ediyorum. Okulumuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini sozlerine ekledi. Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde temele ilk harc kondu. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı