Dikkat cekici yorumları ile one cıkan Mikdat Kadıoğlu bilim adamı kimliği yanında yorumcu yonu de vardır. Peki, Mikdat Kadıoğlu kimdir? Mikdat Kadıoğlu mesleği ne? Mikdat Kadıoğlu kac yaşında, nereli?
[h=3]MİKDAT KADIOĞLU KİMDİR?[/h]Doğum tarihi: 1961
Kac yaşında: 59yaşında
Nereli: Bağışlı
1980 İstanbul İnşaat Teknik Lisesi; 1984 İTU Meteoroloji Muhendisliği Bolumu Mezunu. Atmosfer Bilimleri konusunda 1987'de Master ve 1991'de doktorasını ABD'nin Missouri-Columbia Universitesinden aldı.[1] Afet ve Acil Durum Yonetimi konusunda ABD'de FEMA, Japonya'da JICA ve İngiltere'nin Bournemouth Universitesi'nden ceşitli eğitimler ve sertifikalar almıştır. TMMOB Meteoroloji Muhendisleri Odası Marmara Bolge Temsilcisi; Turk Deniz Araştırmalar Vakfı ve Trabzon Eğitim, Kultur ve Sanat Derneğinin uyesidir. Sayısal Hava Ongorusu, İklim Değişimi ve Afet Yonetimi konuları ile ilgileniyor. Atmosfer Bilimleri ve Afet Yonetimi konusunda Turkce ve İngilizce yayınları vardır. İstanbul Buyukşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yonetim Merkezi'nde (İstanbul AFAD) ile birlikte Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yonetimi Başkanlığı (AFAD) Başkan danışmanlıklarını yapmıştır. Ayrıca bircok sanayi tesisi ve kurumda afet acil yardım planlaması konusunda yoneticilik ve danışmanlık hizmetleri vermiştir. Sivil Savunma ve KIZILAY Eğitim Gonullusudur. Acık Radyo'da (94,9 Mhz) "Havadan-Sudan", 24 TV'de "Doğanın Cığlığı" ve NTV'de Yeryuzu adlı programı hazırlayıp sunmuş; A Haber TV Kanalı'nda Hava-Su-Afet konularında danışmanlık yapmıştır. İstanbul Teknik Universitesi (İTU) Ucak ve Uzay Bilimleri Fakultesi'nde uzun yıllar Fakulte Yonetim Kurulu Uyeliği, Meteoroloji Muhendisliği Bolum Başkanlığı ve İTU Afet Yonetim Araştırma ve Uygulama Merkezi Mudurluğu yapmıştır. Şu an İTU Meteoroloji Muhendisliği ve Afet Yonetim Merkezi Oğretim Uyeliği ile birlikte İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yonetimi Danışmanlığı gorevine devam ediyor.