Turkiye'den Azerbaycan'a 11 tır yardım
Azerbaycan yardım tırları Trabzon'dan uğurlandı
TRABZON - Azerbaycan'a yardım icin Turk Kızılayı tarafından gonderilen 11 insani yardım tırı Trabzon'dan hareket etti.

Azerbaycan ve Turk bayraklarını alan vatandaşları tırları coşkuyla uğurlarken Trabzon Kızılay Şube Başkanı Oğuz Kara, ulkemizde Turk Kızılayı'nın bağışlardan temin edilen yardım malzemelerini Azerbaycan'a gondermek icin toplandıklarını belirtti.
11 insani yardım tırı Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bolgesindeki yaraları sarmak icin Turkiye'den Azerbaycan'a doğru Trabzon'dan hareket etti. İstanbul'dan yola cıkan tırlar bugun akşam saatlerinde Trabzon'a gelirken, tırlar buradan vatandaşlar tarafından uğurlandı.
Trabzon Kızılay Şube Başkanı Oğuz Kara, tırların Trabzon'dan yola cıkması munasebetiyle yaptığı konuşmada "Yaşadığımız bu gunlerde tek millet iki devlet olduğumuz Azerbaycan'ımız kendi topraklarını Dağlık Karabağ topraklarını Ermenistan'dan kurtarmak icin cok ciddi bir şekilde mucadele vermektedir. Onların Turkiye'deki kardeşleri olarak ulkemizde Turk Kızılay'ının bağışlardan temin ettiği yardım malzemelerini orada yaşayan kardeşlerimize gondermek icin toplandık. Gelen tırlarımızı uğurlamak icin buradayız. Er kısa zaman icinde Azerbaycan ordusunun muvaffakiyetler kazanmasını temenni ediyorum. İzmir'de meydana gelen depremde yaralanan vatandaşlarımıza gecmiş olsun diliyorum. Olen vatandaşlarımıza Allah'ta rahmet diliyorum. Geride kalanlara sabırlar diliyorum" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BEKİR KOCA