Doğanlar Apartmanı'ndaki enkazda calışmalarını surduren ekipler, enkazda ses tespit etmelerinin ardından 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perincek ve iki kızına ulaşmak icin yoğun caba sarf etti. Enkaz altında kucuk bir delik acarak anne ve cocuklarının bulunduğu alana 23 saatin ardından ulaşan ekipte olan Kastamonu UMKE ekibinden İsmail Cem Boyacı gonullu olarak enkaza girdi.
[h=3]ONCE ANNEYE DAHA SONRA İKİ KARDEŞE ULAŞILDI[/h]Once anne Seher Dereli Perincek'e ulaşan Boyacı, daha sonra iki kız kardeşe ulaşmayı başardı. Aile ile ilk temaslarını ve diyaloglarını anlatan Boyacı, enkazda yaklaşık 1,5 saat kaldığını fakat ailenin sesini duyduğu icin unutla enkazları kaldırdığını anlattı.

[h=3]"COK MUTLU OLDUM VE DUYGULANDIM"[/h]İlk olarak anneye ulaştığını vurgulayan Boyacı, "İlk olarak annenin eline ulaştım ve onu bulunduğu yerden cıkardım. Daha sonra tepe lambamı yaktığımda kucuk kız cocuğunun gozlerini gordum. Cok mutlu oldum ve duygulandım. Ağlayacak oldum fakat bir an once onları oradan cıkarmamız gerekiyordu." dedi.
[h=3]"BABASINA NE KADAR BENZEDİĞİNİ KONUŞTUK"[/h]Kucuk kız cocuğuna ulaştığındaki anın gozlerinin onunden hic gitmediğini ifade eden Boyacı, "Onunla babasına ne kadar cok benzediğini konuştuk. Babası ile dışarıda tanışmıştık. Benimle konuştu ve o diyalogumuzu hic unutmayacağım." diye konuştu.
[h=3]"OMRUM BOYUNCA UNUTMAYACAĞIM"[/h]Kastamonudan gelen UMKE ekip sorumlusu Bilal Odemiş ise enkaz altında acılan kucuk deliğe vucudu kucuk birisinin girmesi gerektiğini soylediler ve ekip arkadaşı Boyacı'nın gonullu olarak girdiğini soyledi. Arkadaşının 1,5 saat enkazda kaldığını vurgulayan Odemiş, "İsmail dışarıya cıkarken anne ve cocuklarını cıkardığındaki mutluluğu omrum boyunca unutamayacağım." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Urer