Kızılay Haftası'nda cocuklar hijyen ve deprem konusunda bilinclendirildi
Bilinclendirme etkinliğinde cocuklara maske ve dezenfektan hediye edildi
Sakarya Kızılay Şube Başkanı Zait Tiryaki:
"Cocuklarımıza afetten korunma yontemleri ve bu pandemi sebebiyle de hijyen kuralları ve ilk yardım eğitimleri vermekteyiz"
Etkinliğe katılan 12 yaşındaki Burak Can Sakallı:

"Bu etkinlikte depremde kendimizi nasıl koruyacağımızı ve virusten nasıl korunabileceğimizi oğrendim"
SAKARYA - 29 Ekim-4 Kasım Kızılay haftası nedeni ile Sakarya'da hijyen ve deprem konusunda bilinclendirilen cocuklara maske ve dezenfektan hediye edildi.
29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Turk Kızılay Sakarya il başkanlığı Genc Kızılay topluluğu iş birliğiyle her sene okullarda yapılan etkinlikler pandemi nedeni ile stant kurularak yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan etkinliklerde bilgilendirici broşurlerin verildiği cocuklara maske ve dezenfektan da hediye edildi. Pandemi nedeni ile etkinlik cadırı kurduklarını belirten ve burada bilinclendirme yaptıklarını belirten Sakarya Kızılay Şube Başkanı Zait Tiryaki, depremin afet olduğu kadar pandeminin de afet olduğunu ve ozellikle cocuklara hijyen konusunda neler yapmaları gerektiğini bilgisini verdiklerini belirtti. İzmir'de meydana gelen depremle alakalı hayatlarını kaybeden insanlara rahmet dileyen Tiryaki, Turkiye'nin bir deprem bolgesi olduğunu hatırlatarak insanlara bilincli olmaları konusunda uyardı.
Pandemi nedeni ile kurdukları etkinlik cadırında deprem ve hijyen konusunda bilinclendirmelerde bulunduklarını belirten Sakarya Kızılay Şube Başkanı Zait Tiryaki, "Pandemi dolayısıyla bir etkinlik cadırı oluşturduk. Bu etkinlik cadırımızda ozellikle cocuklarımıza afetten korunma yontemleri ve bu pandemi sebebiyle de hijyen kuralları ve ilk yardım eğitimleri vermekteyiz. Cocuklarımıza bir farkındalık oluşturmak aynı zamanda yaşanmış olan felaketlerde ne gibi tedbirler almaları gerektiğini hatta oncesinde ne gibi bir hazırlık yapmaları gerektiğini burada genclik kollarındaki arkadaşlarımız bizzat uygulamalı olarak anlatıyorlar. Umuyoruz ki bunlar kardeşlerimizin akıllarında kalacak ve herhangi bir afet anında bunları uygulamak suretiyle hayatta kalma şansları daha da artacak. Ben oncelikle Turkiye'nin bir deprem bolgesi ve afet gerceği olduğunu tekrar hatırladığımızı ve bu sebeple dun meydan gelen İzmir'deki afette de olen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı olan vatandaşlarımıza da şifalar diliyorum. Biz Sakarya'ya olarak afeti yaşayan afeti gormuş olan bir şehir olarak oradaki insanları cok iyi anlıyoruz ve istiyoruz ki Sakarya'mızda ki insanlara da bu farkındalığı tekrar hatırlatmak. Aynı zamanda sadece depremin değil pandeminin de bir afet olduğunu bu afetten yine korunma yontemlerini burada inanlara bun hatırlatmak ve uygulamalı bir şekilde gostermek istiyoruz" dedi.
Kızılay haftasında etkinlik cadırından bilgi edinen 12 yaşındaki Burak Can Sakallı, "Bu etkinlikte depremde kendimizi nasıl koruyacağımızı ve virusten nasıl korunabileceğimizi oğrendim. Ellerimizi, avuclarımızı, tırnaklarımızın uclarını bol sabunla kopurtmemiz gerektiğini ve ellerimizi sık sık yıkamamız gerektiğini oğrendim. Depremden korunmak icinde masa gibi cisimlerin yanına comelip depremin bitmesini beklememiz gerektiğini oğrendim" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ORKUN KAYA