Ankara'nın Cubuk ilcesinde yaşayan ve Cumhuriyet Bayramı'nda yağmurlu havada sokakta bayrak sallayarak cevredekileri bayrak asmaya davet eden 11 yaşındaki İbrahim Emir Bozkurt, hareketiyle tum ilcede takdir toplarken bayrak sevgisi odullendirildi.
Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan 11 yaşındaki İbrahim Emir Bozkurt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, yağan yağmura rağmen uzun sure elindeki Turk bayrağını sallayarak mahalle sakinlerinden evlerine bayrak asmalarını istedi. Yağmurdan ıslanan ve buna rağmen bayrağı elinden bırakmayan İbrahim Emir Bozkurt'u gorenler duygulandı. Yoldan gecen bir kişi telefon ile İbrahim'in goruntusunu cekerek sosyal medyadan paylaştı.
İlcede bir anda ilgi odağı olan Bozkurt'un bu hareketi karşılıksız kalmadı. Belediye Başkanı Baki Demirbaş'ın talimatıyla Cubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulubu Başkanı Ahmet Kocyiğit, İbrahim'e judo takımı hediye etti. İbrahim, tum masrafları spor kulubunden karşılanmak uzere Cubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulubu Judo Takımı'na kaydedildi.
Kocyiğit, AA muhabirine yaptığı acıklamada, İbrahim'in yağmur altında Turk bayrağı salladığını ve evlere bayrak asılmasını istediğini sosyal medyadan izlediğini soyledi. Ahmet Kocyiğit, bayrak ve vatan sevgisi olan genclere her yerde ihtiyac olduğunu belirtti.
Başkan Demirbaş'ın talimatıyla İbrahim'e hediyeler verdiklerini aktaran Kocyiğit şunları kaydetti:
"Yağmur yağmasına rağmen İbrahim'in sokaklarda gezerek bayrak salladığını sosyal medyadan gordum. Bizim en hassas noktamız bayrağımızdır. Bu goruntu bizi cok duygulandırdı. Biz bu bayrak sevgisinin cok buyuk başarılar getireceğine inanıyoruz. Bu bayrak sevgisinin sadece Cubuk'ta kalmamasını ve bayrağımızı yurt dışında da dalgalandırması icin İbrahim'i judo takımımıza aldık. İnşallah milli sporcu yapacağız."
"Dunya kucuk, bayrağımız buyuk"
İbrahim Emir Bozkurt ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olmasına rağmen binalara yeteri kadar Turk bayrağı asılmadığını fark ettiğini dile getirerek şoyle devam etti:
"Balkona cıkmıştım, baktım evlerin balkonuna bayrak asılmadığını gordum. Evden bayrağımızı aldığım gibi sokağa cıktım. Sokakta gelen gecen araclara bayrak salladım, apartmanlara bayrak salladım. Benden başka kimsenin bayrak sallamamasına uzuldum. Bana gulenler olduğu gibi tebrik edenler de oldu. Islanmamıza rağmen gururla bayrağımızı sallamaya devam ettim. Dunya kucuk, bayrağımız buyuk."
Evladıyla gurur duyduğunu soyleyen Hakan Bozkurt da "Oğlumun cıktığından ve bayrak salladığından haberim yoktu. İnternetten gorenler beni aradığında haberim oldu. Oğlumla gurur duyuyorum." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Huseyin Yiğiner