Kahramanmaraş'ın Elbistan ilcesinde babasının mezarını ziyaret etmekte zorlanan engelli gencin talebi uzerine, belediye ekipleri mezarlık icerisindeki engelleri kaldırarak yol yaptı.
Pınarbaşı Mahallesi'nde yaşayan 18 yaşındaki Orhan Ozdoğan, bir sure once yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle kaybettiği babası Malik Ozdoğan'ın Yunus Emre Mahallesi Hocazade Mezarlığındaki kabrine akulu aracıyla ulaşmakta zorlanınca, durumunu Buyukşehir Belediye ekiplerine iletti.
Ozdoğan'ın talebini kısa sure icerinde değerlendirmeye alan belediye ekipleri, Ozdoğan'ın babasının mezarına akulu aracıyla rahatlıkla gidebileceği bir yol yaptı.

Yolun tamamlanmasının ardından, belediye ekiplerince haber verilen Ozdoğan, babasının mezarının başına gelerek dua etti.
Ekiplere calışmalarından dolayı teşekkur eden Ozdoğan, "Daha once yol olmadığı icin gelemeyip uzaktan dua ediyordum. Cok zorluk yaşadım ama sağ olsun ilgilendiler, teşekkur ediyorum. Artık sıkıntı kalmadı, yapanların eline sağlık. İki uc gunde bir babamın mezarına geliyorum." ifadelerini kullandı.
Buyukşehir Belediyesi Kuzey İlceler Dairesi Başkan Vekili Fatih Erbilen de Ozdoğan'ın babasının mezarına ulaşamadığı icin yol yapılmasını talep ettiğini soyledi.
Erbilen, "Kahramanmaraş Buyukşehir Belediye Başkanı Hayrettin Gungor'un olayı oğrenmesi ve talimat vermesiyle birlikte, mezarlıkta Orhan'ın akulu aracı ile babasının mezarına ulaşabilmesinin onunde engel olan butun engelleri kaldırmak icin calışma başlattık. Kısa sure icinde toprak alan duzenlenip parke taşı doşenerek, Orhan icin ozel yol yapıp babasının mezarına rahat bir şekilde ulaşımını sağladık." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ali Ozturk