Beşir Derneği, İzmir'de meydana gelen 6.6 buyukluğundeki depremin ardından bolgeye yonlendirdiği ekipleri ve gonulluleriyle yardım calışmalarına başladı.
Dernekten yapılan acıklamaya gore, Ege ve Marmara bolgelerinde geniş bir alanda hissedilen depremin ardından afet bolgesine 100'den fazla gonullu ekibi, 5 lojistik aracı ve 15 profesyonel ekip gonderildi.
Afet bolgesine ulaşan ekipler, AFAD ve Kızılay koordinasyonunda yardım calışmalarına başladı. Evlerine giremeyen ve geceyi dışarıda gecirmek zorunda kalan depremzedeler icin mobil aşevleri ile sıcak yemek dağıtımı yapan ekipler, deprem bolgesinde 10 farklı noktada corba, cay gibi ikramlarda bulunuyor.

Beşir Derneği Başkanı Fatih Sarıyar, olağanustu durumlar icin hazır olan ekipleri ve gonullulerle afetzedelerin yanında olmaya calıştıklarını belirterek, "Mobil aşevimiz ile deprem bolgesinde 3 oğun olmak uzere sıcak yemek ikramında bulunmaya başladık. Deprem bolgesinde 10 farklı noktada corba, cay ve sandvic ikramında bulunuyoruz. 100'den fazla gonullu ekibimiz, 5 lojistik aracımız ve 15 profesyonel personel ekibimizle kurtarma calışmaları, cadır kurma, yardım dağıtma ve diğer destek hizmetlerimize AFAD ve Kızılay Besleme Grubu koordinasyonunda devam ediyoruz. Gun birlik olma ve yaraları sarma gunudur. Zor zamanlarda birbirimizin yanında olmak durumundayız. " ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hanife Sevinc