Kağıthane Belediyesi ve Kağıthane Kızılay şubesi işbirliğiyle kurulan İnsani Yardım Atolyesi'nin ikinci donem acılış programı ve sertifika toreni gercekleştirildi.
Turk Kızılayı Kağıthane Şubesi ve Kağıthane Belediyesi iş birliğiyle hayata gecirilen İnsani Yardım Atolyesi, yardım kuruluşlarında profesyonel olarak calışmak ya da insani yardım alanında hizmet vermek isteyenlere yonelik sahada eğitim veriyor. İnsani Yardım Atolyesi, insani yardım sahasındaki temel bilgileri verme ve bu alanda faaliyet gosteren kişi ve kurumları tanıtma amacıyla eğitimler veriyor. Saha calışmaları, raporlamalar ve muzakereler sonucunda verilecek olan sertifika ile katılımcılar insani yardım kuruluşlarında gonullu veya profesyonel olarak calışma fırsatı bulabiliyor.
Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu'nda gercekleşen programa Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Nedret Apaydın, İnsani Yardım Atolyesi Genel Koordinatoru Cihangir İşbilir ve Kızılay Kağıthane Şube Başkanı Sedat Tunc katıldı. Duzenlenen programda Lisans ve Lisansustu oğrencilere sertifikaları verildi
Programda konuşan İnsani Yardım Atolyesi Genel Koordinatoru Cihangir İşbilir, "İnsani Yardım Atolyesi sahasında ilk defa Turkiye'de gercekleştiriliyor. İnsani Yardım Atolyesi Lisans, Yuksek lisan ve doktora oğrencilerinin katıldığı bir calışmalar butunu. İcerisinde araştırma, raporlama, saha calışması ve bunlara benzer calışmaların olduğu bir faaliyetler butunu. Biz burada yetişen arkadaşlarımızla yaptığımız calışmalarla insani yardım kuruluşlarına istihdam edebilecekleri insan yetiştirmeye calıştık. Aynı zamanda İnsani Yardım El Kitabı oluşturduk. Turkiye'nin insani yardım operasyonlarının her sahasına ayrı gozlem noktaları oluşturduk. Arkadaşlarımın insani yardımların tamamlayıcı faaliyetlerini de oluşturdu. Bunlar savunuculuk, sosyal uyum, gozlemleme, sosyalleşme ve insani diplomasi gibi insani yardımı tamamlayıcı faaliyetleri arkadaşlarımız bu atolye sayesinde calıştılar. Pandemi doneminde dijital yontemleri de kullanarak hemen her gun calışma yaptık" dedi.
İnsani yardım kuruluşlarında calışacak duzeyde insan yetiştirdiklerini belirten Kızılay Kağıthane Şube Başkanı Sedat Tunc, "Yaklaşık bir yıl once İnsani Yardım Atolyesi calışması başlattık. Bu atolyenin ana amacı insani yardım konusunda projeler gercekleştirmek. Yaklaşık 100 gencle başladık. 180 gun boyunca her gun aktif olarak raporlamalar ve incelemeler yapıldı. Pandemiden dolayı yoğun bir şekilde online seminerler gercekleştirildi. 20 arkadaşımız sertifika almaya hak kazandı." diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı