Bigadic'ten gecen Simav Cayı uzun yılların en buyuk kuraklığını yaşıyor. Bigadic'ten gecen Simav cayında sudaki azalma vatandaşları da kuraklık konusunda tedirgin etmeye başladı. Ozellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar kuraklık endişesi yaşıyorlar.
Bigadic Ziraat Odası Başkanı Kamber Salur son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle Simav Cayı'nın dere gorunumunde aktığını soyledi. Salur Simav Cayı'ndan Bigadic'te 28 bin donumluk alanın sulamasının yapıldığını belirterek, kuraklığın devam etmesi durumunda ureticileri zor bir ekim sezonun beklediğini ifade etti.

Salur: "Simav Cayı dere gorunumunde akıyor"
Bigadic Ziraat Odası Başkanı Kamber Salur yaptığı acıklamada, "Biz aşağı yukarı 1970 yılından beri Bigadic Ovasını sulayan bu Simav Cayı var. Caygoren Barajından sonra bizim Yorucekler Regulatorunden aşağı yukarı 28 bin donum arazi sulayan bu Simav Cayını şu anda ben ilk defa bu kadar suyunun az olduğunu goruyorum. Şu an Simav Cayından cizmeyle değil de ayakkabı ile gecilebilecek bir durumda olduğunu goruyoruz. Bu da bizi hakikatten onumuzdeki sene icin cok endişelendiriyor. Bu seneki sulama sezonunda da ikinci urunde cok sıkıntı cektik. Simav Cayındaki su azlığından dolayı kanallara su verilmedi, barajda suyun bitmesinden dolayı su verilmedi. Onumuzdeki yıl boyle giderse şayet ciftcilerimiz cok sıkıntı cekecek. Aşağı yukarı Simav Cayı'nın sağ ve sol şeridi olmak uzere 28 bin donum arazi sulanıyor Bigadic'te. Verimli topraklarımız var. Ama kuraklık boyle devam ederse cok sıkıntı olacağını duşunuyor, endişe ediyoruz. İlk defa ben Simav Cayı'nın bu kadar zayıf aktığını goruyorum. Cayın her tarafında gorulduğu gibi cizmeyle gecilebilecek halde. Hatta cizme kullanmadan bile karşı tarafa atlayabilecek durumdayız. Dolayısıyla Simav Cayı dere gibi kaldı. İnşallah onumuzdeki yıllarda boyle olmaz, iyi bir yağış alırız diye duşunuyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı