Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) arasında Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında; 'Kiltepe Kadın Mesleki Eğitim Merkezi ve Yaşam Alanı Projesi' icin sozleşme imzalandı.
Fırat Kalkınma Ajansında gercekleşen imza toreninde konuşan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, " Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Cınar ile birlikte bugun gercekten kentimiz icin cok onemli ve cok hayırlı bir projenin sozleşmesini imzalayacağız. Kiltepe mahallemiz başta olmak uzere bolgede yaşayan vatandaşlarımıza istihdam sağlayacak, mesleki eğitimler verecek, sosyal yaşama entegrasyonlarını kolaylaştıracak, kamu hizmetlerine daha kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayacak guzel bir projeyi Yeşilyurt Belediyemizle birlikte hizmete sunacağız.Bu proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın yuruttuğu Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında destek almayı hak kazandı.Bu guzel projenin hem insanlara dokunması anlamında hem de ailelerimizin, mahallelerimiz de hanelerimizin doğrudan gelirlerine doğrudan olumlu bir şekilde etkilenmesi hususunda cok onemlidir. Bununla birlikte onemli bir diğer tarafı da; atıl durumda bulunan bir binamızın o bolgedeki vatandaşlarımızın istifadesine sunulması ve istihdama da katkı verilecek şekilde faaliyete gececek olmasıdır. Yeşilyurt Belediyemiz bu proje sayesinde yaklaşık 750 vatandaşımıza yeni mesleklerle ilgili, ilimizde kolayca iş bulunabilecek mesleklerle ilgili eğitimler verecektir. Sayın Başkanımıza ilcemize yaptığı hizmetlerden dolayı şukranlarımı sunuyorum " diye konuştu.
"Kiltepe ile bolgedeki mahallelerimiz yeni projelerimizle daha fazla gelişecek"
Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle Yeşilyurt'un sosyal ve kulturel hayatına değer katacak yeni projeler kazandırmaya devam ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Cınar, " Kiltepe mahallemizde belediyemize tahsis edilen bir binayı gerekli duzenlemeler ve yeniliklerin ardından modern ve cok amaclı bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kiltepe ve o bolgedeki vatandaşlarımıza yonelik mesleki eğitimler verilecek guzel ve değerli bir projeyi Yeşilyurt'umuza kazandırmış olacağız.4 ile 6 yaş aralığındaki cocuklarımıza yonelik Erdem Okullarımız ve meslek eğitim kurslarımız başta olmak uzere her yaştan vatandaşa hitap eden sosyal ve sportif bir alanı da hizmete sunmuş olacağız. Kiltepe ve o bolgemizin gelişimine ve değişimine ışık tutacak cok ozel bir projedir. Farklı alanlarda eğitimlerin yapılacağı buyuk bir kultur merkezini planladık. Bu projenin toplam maliyeti 1 milyon 479 bin TL'dir. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programının projeye katkısı 1 milyon 150 bin TL olarak acıklandı. Geriye kalan 329 Bin TL'lik kısmına da Yeşilyurt Belediyesi olarak biz katkı sunacağız. Malatya'mıza ve Yeşilyurt'umuza guzel bir eğitim merkezi kazandırmış olacağız. Projemiz hem vatandaşlarımızın sosyal ve kulturel hayatlarına katkı sunarken hem de istihdama ciddi katkılar sunmuş olacağız. Kiltepe başta olmak uzere o bolgeye yeni bir yaşam alanı kazandırmış olacağız, şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bununla birlikte Kiltepe mahallemizde sokak sağlıklaştırma projemizde devam etmektedir, o bolgemiz yeni yatırımlarımızla hızla gelişip daha fazla tercih edilecektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Cınar ile FKA Genel Sekreteri Yoğunlu, 'Kiltepe Kadın Mesleki Eğitim Merkezi ve Yaşam Alanı Projesi' icin hazırlanan sozleşmeyi imzaladılar. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı