İSTANBUL'da tedavi gorduğu hastanede vefat eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ile birlikte uzun yıllar siyaset yapan yakın arkadaşı eski belediye başkanı, eğitimci Omer Yıldız, "Boyle devlet adamları memlekette cok kolay yetişmiyor" dedi.
Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ile birlikte siyaset yapan yakın arkadaşı Trabzonlu eski belediye başkanı, eğitimci Omer Yıldız, buyuk uzuntu icerisinde olduğunu soyledi. Yıldız, "Mesut Bey ile hicbir anımı unutamıyorum. Onunla ozel bir dostluğumuz vardı. Belediye başkanlığı donemimde 7 kez Macka'ya temel atma toreni ya da acılış yapmak icin bizzat gelmişti. Son Macka Belediye Başkanlığı secimlerde de bana destek icin gelmişti. Dolayısıyla Mesut Bey ile cok buyuk bir dostluğumuz vardı. Bir ağabeyimiz, buyuğumuz, devlet adamıydı. Şahsen onunla hep gurur duydum, bundan sonra da gurur duyacağım. Oyle devlet adamları memlekette cok kolay yetişmiyor. Bolgemiz icin, Turkiye icin buyuk bir kayıp olduğunu duşunuyorum. Yapacak bir şey yok tabi ki. Sıkıntılı gunleri oldu. Birlikte guzel gunlerimiz oldu. Bir zamanlar cekilmiş fotoğraf ve goruntulerimiz haber kanallarında paylaşılıyor. Bunları gorup uzulmemek elde değil" dedi.
'ALCAKGONULLU BİR İNSANDI'Mesut Yılmaz ile hastane acılışı icin geldiği Macka'da yaşadıkları bir anıyı anlatan Yıldız, "O zaman geldiğinde bazı problemler olmuştu. Helikopterle Rize'den Macka'ya geldiği zaman ben de biraz ofkeliydim. Oturunca 'Seni birileri kızdırdı mı? Ne oldu? Niye moralin bozuk?' dediği zaman, 'yok sayın başbakanım, ben zaman zaman kendime kızarım' demiştim. Orada bile beni yatıştırmayı başardı. Cok alcakgonullu bir insandı. Unutamadığım bir an da İstanbul'da oğlu Yavuz rahmetli olduğu zaman yanına gittiğim zaman beni karşıdan gorunce 5-10 metre mesafeden bana doğru yurudu geldi ve daha ona 'başınız sağ olsun' demeden o bana 'Universiten nasıl gidiyor?' diye sordu. O acı icerisinde bile bana universitenin nasıl gittiğini sordu. Oyle duyarlı bir insandı. Mesut Bey'i unutmam mumkun değil. Ulkemiz iyi bir devlet adamını kaybetti. Bunların yerleri kolay kolay dolmuyor. Benim icin de ulke icin de acı bir kayıp oldu. Allah'tan rahmet diliyorum. Dostlarına da Anavatan Partililere de başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selcuk BAŞAR