Siverek'te pazar esnafı gelirini İzmir'deki depremzedelere bağışladı
ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek ilcesinde pazarcılık yaparak gecimini sağlayan Huseyin Demirkol, bir gunluk gelirini İzmir'deki depremzedelere bağışladı.

İzmir'de yaşanan 6.6 buyukluğundeki deprem sonrasında yurdun pek cok noktasında yardım seferberliği başlarken, Şanlıurfa'nın Siverek ilcesinde pazarcılık yaparak gecimini sağlayan Huseyin Demirkol bir gun boyunca elde edeceği geliri depremzedelere bağışlama kararı aldı.
Pankart astı
Pazarda kurduğu meyve tezgahının arka bolumune "Gecmiş olsun İzmir, başın sağ olsun Turkiye'm! Bugunku kazancımı İzmir'deki depremzede kardeşlerime bağışlayacağım" yazılı pankart asan Demirkol, İzmir ile acıların ortak olduğunu soyledi. Turkiye'nin doğusuna ve batısına birliktelik cağrısında bulunan Huseyin Demirkol, "Dun İzmir'de yaşanan depreme cok uzulduk, olenlere rahmet, kalanlara başsağlığı diliyorum. Ben Şanlıurfa Siverek ilcesinde bir pazarcı esnafı olarak, bugun satacağım urunlerimin karını İzmir'deki depremzede kardeşlerime bağışlayacağım. Bu duyarlılığı herkesten bekliyoruz. Eğer boyle doğu batı gozetmeksizin birlik olursak, dış guclerin oyunlarını bozarız. Bizim icin doğu batı fark etmiyor, Turkiye tek parcadır" dedi.
"Acı hepimizin"
Haberlerde cocukların acısını izlediğini ve unutamadığını soyleyen Demirkol, "Haberleri izledikten sonra, gece uyuyamadım, o cocukların harabe evlerden cıkarılışını.. acılarına dayanamadım. Bir nebze olsa bu yaraya mehlem olsun diye bugunku kar payımı oraya yollayacağım. Allah depremzede kardeşlerime yardım etsin, gucuk altında olanlarda inşallah en kısa zamanda sağ selamet cıkartılır ve bir daha bu gibi afetler gormeyiz" şeklinde konuştu.
Alışveriş yapan Kamuran Tuysuz de, "Bu duyarlılığı nedeniyle kardeşimi cok tebrik ediyorum ve cok sevindim. Boyle gencler yetiştirdiğimiz icin cok gururluyum. Keşke tum halkımız bu esnafımız gibi duyarlı olsa. İzmir'de ki olay bizim olayımızdır, değişen hic bir şey yoktur, millet olarak el ele verelim ve birlik olalım" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı