Denizli'de yaşayan Ayşegul Doğan Erol, evinin balkonunda yetiştirdiği kaktuslerini SMA Tip 1 hastası 3 yaşındaki İsmail Cağan Demir'in tedavisi icin satışa cıkardı. Daha oncede başla bir bebek icin satış yaptığını belirten Erol, "İsmail bebeğin hayata tutunması gerekiyor. Ona kaktuslerimle destek olmak istedim" dedi.
Ankara'da Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olan 3 yaşındaki İsmail Cağan Demir'in Avrupa Birliği ulkelerinde gen tedavisi gorebilmesi icin 2 milyon 132 bin Euro gerekiyor. Denizli'de yaşayan 28 yaşındaki 1 cocuk annesi Ayşegul Doğan Erol, Ankara'da yardım eli bekleyen 3 yaşındaki SMA Tip 1 hastası İsmail Cağan Demir icin kampanya başlattı. Erol, 3 yıldır buyuttuğu, yetiştirdiği kaktuslerini satışa cıkardı. Organik iplerden cocuklar icin urettiği oyuncakların satışını yaptığı sosyal medya hesabından bu seferde evinde yetiştirdiği kaktusleri SMA Tip 1 hastası olan 3 yaşında Demir icin satışa cıkardı.

Erol'un hedefi en az bin lira
Kendisinin de bebeği olduğunu ve artık acı ceken tek bir bebek olmasını istemediğini belirten Erol, " Kaktusler benim goz bebeğim. 3 yıldır bir balkon dolusu kaktusum oldu ve uretiyorum, buyutuyorum. Daha once Gokalp bebek icin amigrumi oyuncaklar yapıp sattım. Cok şukur o tedavisine kavuştu. Şimdi de İsmail bebek hastanede ve ona kaktuslerimle destek olmak istedim. Keşke elimden daha fazlası gelse. O kadar buyuk bir sınav ki bu benim de kucuk bebeğim var. İsmail bebeğin goruntulerini, videolarını izlemeye kalbim dayanmıyor umarım denizde damla da olsa bir katkımız olabilir. Farkındalık yapabiliriz ve artık acı ceken canı yanan tek bir bebek kalmaz. Ailelerine cok buyuk sabırlar diliyorum ve o bebekler hepimizin. Destek olan herkese de kalpten teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı. - DENİZLİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı