İşlemci devi Qualcomm, yeni nesil amiral gemisi yonga seti Snapdragon 875'i 2 Aralık gunu tanıtmak uzere hazırlıklarına devam ediyor. Snapdragon 865'ten daha iyi bir performans sunacak olan Snapdragon 875, bugune kadar pek cok kez performansıyla ortaya cıkmıştı.
Qualcomm'un yeni amiral gemisi yonga seti, işlemci sektorunde kendisine rakip olan coğu yonga setini ezmeyi başarmıştı. Yonga setinin sunacağı performans bugun yeniden gozler onune serildi. Qualcomm Snapdragon 875, fazlasıyla iyi bir skorla AnTuTu uzerinde gozuktu.
[h=2]Qualcomm, bir nesille %25 performans artışı yaşadı:[/h]
AnTuTu performans testinde gozuken skora gore Snapdragon 875, 874.868 skor elde etmeyi başardı. Şirketin bir onceki amiral gemisi olan Snapdragon 865 ise aynı testte 663 bin skor almıştı. Yani Qualcomm, yalnızca bir nesil ilerlemeyle sunduğu performansı %25 oranında artırdı.
Qualcomm'un yeni nesil yonga setiyle birlikte elde ettiği gelişme sektorde oldukca az gorulmekte. Şirketin bir nesille boylesine bir gelişme yaşamasının en buyuk nedenlerinden birisi muhtemelen yeni transistorler arasındaki mesafenin en aza indiği 5 nm'lik uretim surecinin kullanılması. Qualcomm, Snapdragon 865'te 7 nm uretim sureci kullanmıştı.

Yine de sektorde 5 nm uretim surecine geciş yapan diğer şirketlere baktığımızda Qualcomm'un daha iyi bir performans sunduğunu gorebiliyoruz. Apple'ın 5 nm mimarisiyle urettiği A14 Bionic yonga seti, iPhone 12 modelinde Snapdragon 865 ile eş duzeyde yalnızca 660.000 skor elde etmişti.
Cinli teknoloji devi Huawei'nin amiral gemisi yonga seti Kirin 9000 de 5 nm uretim surecinden gecen bir diğer işlemciydi. Şirketin amiral gemisi akıllı telefonlarında gormeye başladığımız ve goreceğimiz işlemci, AnTuTu'nun aynı testinde 696.000 skora ulaşmıştı.