Uzmanlara gore cilek; kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini onleyici ozellikler taşıyor. Bağışıklığı guclendiren ve besin değeri yuksek olan cilek; cocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virusler icin oldurucu etkiye de sahip. Cileğin diğer faydaları şoyle sıralanabilir: Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. İdrar sokturucu, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi var. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını doker ve ateş duşurur. Ancak cok guclu bir besin olduğu icin bazen alerjiye neden olabilir.
Cilek satın alırken; canlı kırmızı renkli ve lekesiz olanları secin. Satın aldıktan hemen sonra tuketin. Buzdolabında 1-2 gun saklayacaksanız, saplarını koparmadan ve yıkamadan geniş bir kase icinde saklayın. Cilekleri yıkarken saplarını ayıklayın. Taze olarak sofrada yararlanılmasının yanı sıra cileğin pastası, receli, marmelatı, kompostosu, dondurması, şırası ve likoru de yapılabilir. Cok teşekkurler kubraaa. Cileği zaten cok severim.. Şİmdi daha cok seviyorum... bilgilendirme icin tşk ler KUBRA Bilgilendirme icin teşekkurler kubra.. chemist' Alıntı:
Cok teşekkurler kubraaa. Cileği zaten cok severim.. Şİmdi daha cok seviyorum...
Genişletmek icin tıkla ...
Dayıma kesinlikle katılıyorum.
Sivilce konusuna iyi geldiğini oğrendim ya favori meyvem cilekkkk
Bilgilendirme icin teşekkurler kubra Bilgi ve paylaşıma tşkler KUBRA emeğine sağlık Valla cok sevdigim meyvelerdendir.. Yararları da varmış. Oh! ne ala ne ala
Teşekkurler Kubra Bilgi ve paylaşım icin teşekkurler Kubra...
emeğine sağlık... Ben ve kızımda cok severiz bana alerji yaptığı halde valla dayanamayıp yediğim tek meyvedir
Bilgi ve Paylaşım icin teşekkurler kubra...