Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mesut Yılmaz'ın vefatına ilişkin acıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan Taksim Camii ve Ataturk Kultur Merkezi'nde incelemelerde bulundu
İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatına ilişkin olarak, "Turkiye'de gerek Başbakan olarak, gerek Dışişleri Bakanı olarak, gerek Kultur ve Turizm Bakanı olarak gorevler icra etmiş olan bir devlet adamı. Ben tum ailesine, başta eşi olmak uzere başsağlığı diliyorum. Allah taksiratını affetsin. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapımı devam eden Taksim Camii ve Ataturk Kultur Merkezi'nde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatına ilişkin olarak, "Sayın Yılmaz uzun bir sure rahatsızlık gecirdi. Bu sabah Rahmeti Rahmana kavuştu. Ben sabah eşleri Berna hanım ile telefon goruşmesi yaptım. Allah taksiratını affetsin. Şu anda henuz ne zaman defnedilecek onun kararı verilmemişti ben goruştuğumde. İki yer uzerinde durduklarını soylediler. Marmara İlahiyat Camii ve Camlıca Camii dediler. Henuz kararı kesin vermediklerini soylediler Turkiye'de gerek Başbakan olarak, gerek Dışişleri Bakanı olarak, gerek Kultur ve Turizm Bakanı olarak gorevler icra etmiş olan bir devlet adamı. Aynı zamanda hemşehrim. Bundan dolayı da bir hukukumuz var. Sağ olsun tum davetlerimize sağlıklı olduğu surec icerisinde katılma erdemini gostermişti. Bundan dolayı da kendilerine bir şukranım var. Ben tum ailesine, başta eşi olmaz uzere başsağlığı diliyorum. Allah taksiratını affetsin. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.
Taksim Camii ve Ataturk Kultur Mekrezi inşaatındaki son durum hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taksim Cami ile alakalı olarak Ramazan ayı icerisinde yetişmesine dair şu anda bilgi aldım. Ataturk Kultur Merkezi konusunda 2021 yılının 6'ıncı ayının sonuna kadar yetiştirme hedefi var. Bunun icin de Kultur ve Turizm Bakanım tum gayretlerini ortaya koyuyorlar. Fevkalade bir durum olmadığı takdire 6. ay sonunda inşallah bitireceğiz. Belki elektrik elektronik işlerinde bir sarkma olabilir cunku ithal. Bunun dışında butun işler bitmiş olacak inşallah" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / CANER SONMEZ