İstanbul ve Kocaeli'nde 1984 yılından beri faaliyetlerini surduren Guven Kepce Makine kendi tasarım ve uretimi olan uzaktan kumandalı kepcelerden 8 adet Batı Afrika ulkelerine ihrac etti.
İstanbul ve Kocaeli'nde 1984 yılından beri faaliyetlerini surduren Guven Kepce Makine tarafından uretilen yerli uretim uzaktan kumandalı kepceler, yurtdışına ihrac edilmeye devam ediyor. Turk Patent Enstitusu tarafından "Endustriyel Tasarım Tescil Belgesi" ile 4 ceşit kepcelerinin tescillendiği Guven Kepce firması, dokme yuk tahliyesinde kullanılan ve uzaktan kumanda ile calışan kendi uretimi olan kepcelerden 8 adet Batı Afrika ulkelerine ihrac etti. Ozellikle Batı Afrika ulkelerinin limanlarında tahmil tahliye ekipmanlarının yuzde 80'i ise Turkiye'nin yerli uretimi kepceler oluşturuyor.

Kepce Makine İc ve Dış Ticaret Limited Şirketi Yonetil Kurulu Başkanı Murat Demir, tamamen yerli uretim olan uzaktan kumandalı 8 adet kepceyi Batı Afrika ulkelerine gonderdiklerini belirterek, "Batı Afrika ulkeleri limanlarının tahmil tahliye ekipmanlarının yuzde 80'ini bizler urettik ve uretiyoruz. Urettiğimiz bu urunleri de Batı Afrika ulkelerinin limanlarına gondermeye de devam ediyoruz" dedi.
Demir, şoyle devam etti: "Ulkeler uretmelidir, uretmeyen ulke dışa bağımlı ulkedir. Dışa bağımlı ulkeler gelişemeyen ulkelerdir. Biz, Turkiye olarak kabuğumuzu kırdık ureten ve ihrac eden ulke konumuna geldik cok şukur. Gelişen Turkiye'ye gerek uretim alanında gerekse ihracat alanında destek olmaya devam ediyoruz. Yeni urunlerimizi hazır ederek Gine'ye gonderdik" diye konuştu. - KASTAMONU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı