MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Kocaeli Bilim Merkezi'nde, Kocaeli Robotik Kodlama Atolyeleri Projesi'nin acılışını gercekleştirdi.
Kocaeli Bilim Merkezi'nde yapılan robotik kodlama atolyesi acılış torenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk katıldı. Kocaeli Robotik Kodlama Atolyeleri Projesi'nin (KODELİ) cıkış noktası Cumhuriyetin 97. yıl kutlamaları ile ozdeşleştirildi. 10 milyon liraya mal olan atolyelerde oğrenciler proje bazlı, uygulama ağırlıklı eğitimler alacaklar. Oğrencilerin guncel teknolojiler ve materyaller kullanarak uygulama yapmaları, projelerini geliştirmeleri sağlanacak.
'MİLLİ EĞİTİM MESELESİ MİLLET ODEVİDİR, ULKE ODEVİDİR'Milli Eğitim meselesinin millet odevi olduğunu soyleyen Bakan Ziya Selcuk, "Milli Eğitim meselesi aslında bir millet odevidir, bir ulke odevidir. Sadece burokrasinin kendi başına halledeceği ya da bazı kurumların gunluk gorevleri olarak ifa edeceği bir mesele değildir. Bundan dolayı da Buyukşehir Belediyemizin bu meseleye sahip cıkması cocuklarımızın, ulkemizin geleceği ile ilgili boyle yuksek seviyeli projeyi hayata gecirmek icin adım atması gercekten takdire değer. Bu vazifeyi yaparken birlikte bir eğitim ve gelecek ruhuyla hareket ediyoruz. Buyuk bir kırılma geliyor. 4. buyuk kırılma denecek bir kırılma geliyor. Bu kırılma bir medeniyet kırılması anlamına da geliyor. Sadece teknolojideki donuşumden bahsetmiyoruz. Bir medeniyet, bir uygarlık kırılmasından da bahsediyoruz. Buna hazır olmak, gereken koşulları hazırlamak bizim gelecek nesillere borcumuz. Bu borcumuzu hayata gecirebilirsek o kadar vicdani olarak musterih olabiliriz. Bağlı bulunduğu değişkenlerin eş gudumlu değiştirilmesi gerekiyor. Hayat sahnesinin her boyutunda birlikte hareket etmemiz gerekiyor" dedi.
"DUNYA CAPINDAKİ YARIŞMADA 2'NCİLİK ODULU ALDIK"Milli Eğitim Bakanlığı olarak bilim ve teknoloji hususlarında ellerinden gelenin fazlasıyla yapmaya calıştıklarını ifade eden Bakan Selcuk, Turkiye'nin dunya capındaki bir yarışmada 2'ncilik odulu aldığını acıklayarak, şoyle konuştu: "Bu sabah aldığım bir haberde de bizim cağrı merkezimiz yapay zeka ile de desteklediğimiz cağrı merkezimiz Avrupa, Ortadoğu'da ve Afrika'da duzenlenen dunya capındaki bir yarışmada 2'cilik odulu aldı. Uzaktan eğitim meselesi gundeme geldiğinde de 3 televizyon kanalı kurmak, uzaktan oğretimde canlı ders yapabilme kapasitesi olan birkac ulkeden biri olmak ve benzeri hususlarda yuzbinlerce oğretmenimizi eğitime alarak buyuk bir adım atmış olduk ve bununla da gurur duyuyoruz. Butun dunyanın yaşadığı bu problemin ustesinden gelebilmek icin de el birliğiyle hareket ediyoruz."KODLAMA ATOLYELERİNİN ACILIŞINI YAPTI?Bakan Ziya Selcuk kodlama bulunan Darıca ilcesinde bulunan Zeki Gezer Ortaokulu ve Başiskele ilcesinde bulunan Tupraş Anadolu Meslek Lisesi'ne bağlandı. İki okulla kurulan bağlantıda Bakan Selcuk dokunduğu tuşla sınıfların ışıklarını yaktı. Ardından bakan Selcuk'a verilen mini dron, bakanın elinden havalanarak salonun goruntusunu cekti. Ayrıca salonda 2 drondan biri Turk bayrağı diğeri ise Azerbaycan bayrağı taşıdı. Daha sonra bir dron da makas taşıyarak sahne onunde bulunan masaya indi. Daha sonra kurdele kesilerek kodlama atolyelerinin acılışları gercekleştirildi. Bakan Selcuk Kocaeli Bilim Merkezi'nde bulunan kodlama sınıflarını gezdi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ergun AYAZ