29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Didim Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında, Cumhuriyet Kent Meydanı'nda gunduz Ataturk Sergisi, vals gosterisi ve violin dinletisi gercekleştirilirken, akşamda kent meydanının arkasında arabalı sinema etkinliği duzenlendi.
Korona virus tedbirlerine uygun olarak duzenlenen Arabalı sinema etkinliğinde, "Veda" filmi gosterildi. Film, sinema etkinliğine arabaları ile katılan Didimli vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı.
Film başlamadan once konuşma yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, "Sevgili dostlar, Turk milleti icin cok onemli olan bir gecede sizlerle beraber olmaktan onur ve şeref duyuyoruz" dedi.
Başkan Atabay konuşmasında "Bundan 97 yıl once Cumhuriyet'imizi kurmak icin 7'den 70'e eli silah tutan herkes, Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk ve kendisi gibi cesaretli kocaman yurekli insanlarla beraber başlattığı mucadeleye katılarak yedi duvele karşı cok buyuk bir savaş vermiştir. Bu mucadeleyi daha oncesinden de Canakkale'de gostermiştir. Memleketin her koşesinde vatanımızı koruyabilmek icin, Ulu Onderimiz Ataturk'un de dediği gibi, bitap duşmuş bir ulkeden yepyeni bir Cumhuriyet'e yepyeni pırıl pırıl bir devlete gelecek olan yolu başlatmışlardı. Duşunebiliyor musunuz, Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nin binasını zorla yapıp kiremitlerini bile vatandaşlardan odunc alan yureği mangal gibi, vatan sevgisi ile dolu olan insanların hala savaş devam ederken meclis acmaları gercekten de tum dunyaya ornek ve emsal olmuştur. Bugunde ornek oluyor. Ama bu mucadelenin neticesinde kurulan ulkemizin ve cumhuriyetimizin 97 yıldır yılmaz bekcileri olan bizler Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'un dediği gibi bu Cumhuriyeti biz kurduk ve genclere emanet ediyoruz. Bizler hep 18 yaşındayız. Cumhuriyetimizi korumak icin hic yaşlanmayacağız. İceriden ve dışarıdan gelen duşmanlara karşı Cumhuriyetimizi kanımızın sonuna kadar korumamız lazım ve koruyacağız" dedi.
Atabay konuşmasının devamında, "O gun bu Cumhuriyet'i kuran irade bu gunde bu Cumhuriyet'i koruyan aynı iradedir. Değişen hicbir şey yoktur bu yuzden daha cok calışacağız daha cok ureteceğiz. Birbirimizi cok daha iyi tanıyıp kenetleneceğiz ve Ulu Onderimizin soylediği gibi "Muhasır medeniyetler seviyesine cıkacağız, ekonomide cıkacağız, endustride cıkacağız, sanatta cıkacağız. O bu Cumhuriyet'i bize emanet etti bizde, bizden sonraki cocuklarımıza emanet edeceğiz. Bu yuzden bu mucadele hic bitmeyecek ve bitmemelidir. Cumhuriyet hep genc. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkur ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" dedi.
Konuşmanın ardından film başlarken, etkinliğe katılan vatandaşlara Didim Belediyesi gorevlileri tarafından gazoz ve patlamış mısır ikram edildi. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı