Fethiyeli esnaf Fransız mallarını raftan indirdi
MUĞLA - Muğla'nın Fethiye ilcesinde izolasyon malzemesi satan bir esnaf, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Peygamber Efendimize ve İslam'a yaptığı hakareti boykot etmek icin dukkanında satışını yaptığı Fransız mallarını raftan indirerek satmama kararı aldı.
İlceye bağlı Tuzla Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı uzerinde izolasyon malzemesi satan Mustafa Toklu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Charlie Hedbo isimli derginin İslam'a ve Hazreti Peygambere yaptıkları saldırı ve hakareti kınamak icin işyerinde daha once satışını yaptığı Fransız mallarını satmama kararı aldı.
Esnaf Toklu, yaptığı acıklamada, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Charlie Hedbo isimli derginin yuce dinimiz İslam ve peygamberimiz Hazreti Muhammed'e yaptıkları saldırı ve hakaretleri sonrası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da ulusa seslenerek Fransız mallarına yonelik boykot cağrısı gercekleştirdi. Bana gore bu cağrı, bir hukumet veya bir parti meselesi değildir. Tarihe donduğumuzde Suriye'de karşımızda Fransa var. Oraya DEAŞ teror gruplarını getirmiş, Turkiye'ye karşı savaştırıyor. Bakıyoruz Irak'ta Fransa var. Afrika'yı somuren Fransa Musluman devletleri yıllarca somurdu. Şimdi bakıyoruz Libya'da Fransa karşımızda. Azerbaycan'da Ermenileri kışkırtıyor, destekliyor ve silah veriyor. Akdeniz'de kendi sahamızda bizim herhangi bir araştırma yapmamızı engelliyor. Yunanistan'ı kışkırtıyor. Feribot gonderiyor ve silah desteği yapıyor. Her alanda Fransa bizim Turkiye'nin karşısında. Şimdi bu konuya bu hukumetin meselesi, sanki Cumhurbaşkanımızın meselesi gibi gorunuyor. Bu hukumet yokken Cumhurbaşkanımız yokken, Fransa'nın desteklediği Ermeni Asala orgutunu ne cabuk unuttu bu millet. Buyukelcilerimizi, ataşelerimizi katleden teror orgutunu ne cabuk unuttu bu millet. Fransa'nın PKK'nın her donemde destekcisi olduğunu, bu hukumet yokken de biliyoruz. Onun icin gecmiş tarihi iyi araştırmalı ve asla unutmamalıyız. Devletimizi yonetenler bugun vardır, yarın yoktur. Burada asıl olan devletimizin varlığı olmalıdır. Bu anlamda kim olursa olsun, biz bu kararın arkasında olmalıyız" diye konuştu.
"Fransız mallarına vermiş olduğumuz her para Turkiye'nin karşısına silah ve kurşun olarak geri donuyor" diyerek sozlerini surduren Toklu, "Ulkemizde her urunde yuzde yuz yerli ve milli olan urunler var. Millet olarak bu urunleri kullanmaya donmeliyiz. Bunu hem kullanırken, hem de satarken gercekleştirmeliyiz. Birilerinin bu anlamda ilk adımı atması gerekiyor. Bende iş yerimde, bunları gostermek amacıyla ve milletimize ornek olmak amacıyla Cumhurbaşkanımızın bu cağrısına kulak verdim ve boykotu başlattım. Fransızların urettiği hicbir urunu satmayı bırak, iş yerime sokmayacağım. Aynı duyarlılığı butun esnaflarımızdan, Fethiye'de ve Muğla'da yaşayan Turkiye'deki tum esnaflarımızdan bekliyorum. Herkes bu duyarlılığı gostermeli. Herkes hukumetimizin bu boykot kararına uymalı. Bu bizim milli duruşumuzdur, bu bizim insani duruşumuzdur" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı