İzmir'de teror orgutu PKK'nın kızını dağa kacırması nedeniyle HDP İzmir İl Başkanlığı onunde evlat nobeti tutan Mehmet Lacin'den sonra bir baba daha oğlunun orgut tarafından kacırıldığını soyleyerek nobete başladı.
HDP İzmir İl Başkanlığı onunde Lacin'le birlikte nobete başlayan Yasur Dulge 27 yaşındaki oğlunun 10 sene once HDP ve uzantıları tarafından kacırıldığını ve o gunden bu yana haber alamadığını belirterek oğluna dağdan donmesi icin cağrı yaptı.
Dulge, oğlunun bir akşam eve gelmediğini, bir sure sonra telefonunun kapandığını ve sonra da kendisine ulaşamadıklarını aktararak tum Turkiye'de evladını aradıklarını soyledi.
"Omrum yettiği kadar buradayım"
Araştırmalar sonrası oğlunun dağda olduğunu oğrendiklerini anlatan Dulge, "Sara hastalığından uzun sure tedavi gordu. Hem hastalığından hem saflığından yararlanarak oraya goturduler. Hic irtibat kuramadık. Mehmet amcanın burada olduğunu duydum. Burada nobete başladım. Karakol, emniyet her yere başvurdum, gitmediğim yer yok. Oğlum, bir an once don. Gelmeden buradan gitmem. Omrum yettiği kadar buradayım. Bir an once gelsin, teslim olsun, cezası varsa cezasını ceksin." diye konuştu.
Lacin de Dulge'nin de yanında nobete başlamasından mutlu olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:
"Yasur Bey'in gelmesi bana guc ve cesaret verdi. 210 gundur HDP İzmir il binası onunde suresiz nobetim devam ediyor. Nobete başladığımda bunlara 15 gun sure verdim. 15 gun icinde evladımı geri getirin ya da evladımın sizin tarafından goturulmediğine ikna edin, kalkayım buradan. Muhatap olmadılar. Nobetime devam ettim. O gun bugundur buradayım. Boş hayallerin peşinde oldukları meydanda. Dun 29 Ekim'di. Butun Turkiye gururla 29 Ekim'i kutladı. Partiler şanlı bayrağını asmış, onlar ozgurlukten bahsediyor utanmadan. Yasal partiyse niye şanlı bayrak yok. Pankart asmışlar utanmadan."
Cocuklarını dağa kacıranların cezalandırılmasını istediklerini ifade eden Lacin, "HDP yonetimi aleyhine başsavcılığa dilekce verdim. İcişleri Bakanlığına gonderilmek uzere İzmir Valiliğine dilekce verdim. Dilekcelerimi takip ediyorum. Umut ediyorum dava acılacak. Onlar kacsın, ben kovalarım. Kızımı kalkan olarak kullanıyorlar." sozlerine yer verdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Meric Urer