BAKAN SELCUK OKULLARIN ACILMASIYLA İLGİLİ ACIKLAMA YAPTI
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, "Bizim okulların acılması konusunda bildiğimiz alınan kararlar sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir heyetin Bilim Kurulu'nun da tavsiyeleri doğrultusunda yaptığı calışmalara bağlı. Her zaman soyluyoruz bu dinamik bir surec. Hem kuresel anlamda dinamik hem ulusal anlamda dinamik bir surec. Her gun yapılan testleri calışmalar Sağlık Bakanlığı'nın ortaya koyduğu caba ve gayret bilim insanlarımızın, hekimlerimizin, hemşirelerimizin cabaları daha iyiye doğru gitsin diye gosteriliyor. Bu buyuk bir caba, biz de bu cabanın farkındayız. Dunyayı izliyoruz, Turkiye'yi izliyoruz. Her gun, her an izlemeye devam ediyoruz ve ozel bir yazılımla her sınıfımızı gozlemleyebiliyoruz. Bu bağlamda bu dinamik gidişin surecine bağlı olarak yeni kararlar, yeni yaklaşımlar, yeni tedbirler almakla ilgili elbette hazırız. Ne gerekiyorsa butun bunları hayata gecirebilmek icin arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir calışma icerisindeyiz." dedi.
"TEMENNİMİZ ELBETTE OKULU ACIK TUTMAK"Temennilerinin tum sınıfları tum duzeyde acık tutmak olduğunu soyleyen Bakan Selcuk, konuşmasını şoyle surdurdu: "Okullar konusu, birlikte istişare edilerek, değerlendirmeler yapılarak aldığımız bir karar. Onumuzdeki surecte gidişatın nasıl oluşacağı tamamen verilere bağlı olarak değerlendirilecek. Bundan dolayı da bizim şimdiden, cok onceden şu ay şu olacak, bu ay bu olacak deme imkanımız yok. Bugunlerde tekrar yeni değerlendirmelerin icindeyiz, bu değerlendirmelere bağlı olarak hangi sınıflar ne şekilde acılacak bizim temennimiz elbette okulu acık tutmak ve eğitimle alakalı bir kurum olarak elbette cocuklarımızın sınıfta olmasını istiyoruz. Temennimiz tum sınıfları, tum duzeyde acmak. Bu kararı verirken verilere bakmak zorundayız. Biz bilim insanlarının, Sağlık Bakanlığı'nın ortaya koyduğu verileri dikkate alarak yeni kararlarla da ilgili istişareleri elbette yapacağız."
"COCUKLARIMIZIN HATIRI İCİN DAHA DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ"Habersiz olarak okulları gezdiğini soyleyen Bakan Selcuk, "Aylardır okulları geziyorum, habersiz olarak sınıfları ziyaret ediyorum o kadar memnumun ki cocuklarımızın davranışlarından ve ortaya koydukları cabadan. Biz cok cok az uyarılarla, cok az dikkat cekmelerle sureci rahatlıkla yonetebiliyoruz. O yuzden de cocuklara yonelik olarak lutfen maske, mesafe, temizlik koşullarına uyalım uyarısını elbette eğitimsel bir yolla uyum temelli olarak gosteriyoruz. Yaptığımız uyum calışmalarında da bunu tekrar tekrar ortaya koyduk. Ama benim asıl değerlendirmem yetişkinlere ilişkin. Biz yetişkinlerin cok daha dikkatli olması ve boyle hassas bir konuda cocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bir konuda dikkatli olmalı, maske mesafe ce temizlik konusunda daha hassas olmaları okulların acık tutulması ve cocuklarımızın oğrenme kaybı yaşamaması icin, bu ulkenin geleceği icin, cocuklarımızın hatırı icin daha dikkatli olmak zorundayız."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ergun AYAZ