Teror orgutu PKK/KCK'nın Suriye yapılanması olan PYD/YPG icinde yer alan ve polisin ikna calışmaları sonucu guvenlik guclerine teslim olan kadın terorist, ifadesinde orgute katılmadan once HDP il binasında kaldığını itiraf etti.
Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Van ve Şanlıurfa emniyet mudurluklerinin irtibat kurarak teslim olmasını sağladığı B.K. hakkında yuruttuğu soruşturmayı tamamladı.
Van 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, teroristin, "silahlı teror orgutune uye olmak" sucundan, 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Annesi kayıp ihbarında bulundu
İddianamede, 7 Aralık 2014'te Soke İlce Emniyet Mudurluğune giden A.K'nin, Van Yuzuncu Yıl Universitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi 1. Sınıf oğrencisi olan kızı B.K'den haber alamadığını, teror orgutune goturulmuş olabileceğini duşunduğunu soylemesi uzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Teror orgutu PKK'ya katılmak uzere 6 Aralık 2014'te Van'dan ayrıldığı, orgutun Suriye yapılanması olan PYD/YPG adına Aynularab (Kobani) bolgesinde silahlı olarak faaliyet yuruttuğu belirlenen B.K'nin, ağustos ayında guvenlik guclerine teslim olduğu aktarılan iddianamede, teror orgutunun yaptığı saldırılar ve yapılanmasına ilişkin bilgilere yer verildi.
"Orgute katılmadan once HDP binasında kaldım"
Universite sınavını kazandıktan sonra Van'a geldiğini ve burada tıp fakultesi 3. sınıf oğrencisi olan G.U. ile tanıştığını anlatan B.K, tanıştığı kişinin orgute sempati duymasını sağladığını, kendisine teror orgutu elebaşı Abdullah Ocalan'ın kitaplarını okuttuğunu belirtti.
Turk kokenli bir ailenin cocuğu olduğunu, G.U'nun propagandaları sonucu teror orgutune katıldığını aktaran B.K, ifadesinde şu itiraflarda bulundu:
"Afrin, Mumbic, Kobani'nin de aralarında bulunduğu bircok yerde faaliyet yuruttum. Orgute katılmadan once G.U. ile surekli goruşuyorduk. Bu surecte bana orgutu anlatıyordu. Onun yonlendirmesiyle yuruyuşlere katıldım. Ondan sonra bir sure goruşmedik. Bir arkadaşı bana ulaşarak G.U'nun orgute katıldığını soyledi. Ertesi gun annesi, ağabeyi Van'a gelerek beni buldular ve HDP Van il binasına beraber gittik. Beni dışarıda bıraktılar ve oradaki gorevlilerle goruştuler. Goruşmeden bir sure sonra sevincle odadan cıktılar ve bana G.U'nun geri doneceğini soylediler. Ben onlara sevinmiş rolu yapsam da bana oğrettiği ideolojilere ters hareket etmesinden dolayı kendisine kızdım. Ailesi gittikten sonra genclik yapılanmasında faaliyet yuruten bir şahısla konuştum ve orgute katılmak istediğimi soyledim. Bana 'dağa gitme burada kal şehir calışmalarında gorev alırsın' dedi ancak ben kabul etmedim ve dağa gitmek istediğimi soyledim. Van HDP il binasının 4 katında genclik binasında bulunan yatakhanede kaldım. Sonra bizi alarak diğer katılımcılarla Yuksekova'ya goturduler."
İddianamede, şuphelinin 2014'te silahlı ve ideolojik eğitim almak uzere
Turkiye Cumhuriyeti devletini yıkma, parcalama ideolojisiyle hareket eden teror orgutu PKK'ya katıldığı, orgutun kod isimlerini kullandığı belirtilerek, "Silahlı teror orgutune uye olmak" sucunu işlediğinin anlaşıldığı kaydedildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cemal Aşan