Bilecik İl Muftuluğune bağlı Osmanlı Yatılı Erkek Hafızlık Kuran Kursunda hafızlık oğretimini tamamlayan 8 oğrenci belgelerini aldı.
Kayıboyu Camiinde Korona virus (Covit 19) tedbirleri kapsamında maske ve mesafe kurallarına uyularak 2. Hafızlık İcazet Merasimi programı duzenledi. Programa, Bilecik İl Muftusu Ali Erhun, il muftu yardımcıları, şube mudurleri, Kur'an Kursu oğreticileri ve oğrenciler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan icazet merasiminde hafızlar, salavatlar eşliğinde yerlerini aldı.

"Unvanları coğu dunyalıktır ama hafızlık unvanı her iki dunyanın da en şerefli unvanıdır"
Acılış konuşması yapan Bilecik İl Muftusu Ali Erhun, "Bu dunyada isminizin başına ceşitli unvanlar gelebilir. Bunları kazanmak kolaydır. Ancak isminizin başına gelen bir unvan var ki hem bu dunyada hem de ahirette buyuk bir şereftir. Bu unvan hafızlık unvanıdır. Cunku bu unvanı almak kolay değil. Unvanları coğu dunyalıktır ama hafızlık unvanı her iki dunyanın da en şerefli unvanıdır. Bu yavrularımızın anne ve babalarını kurtuluyorum tebrik ediyorum. Ne mutlu hafız annesi ve hafız babası oldunuz. Her anne babanın cocuğu ile ilgili hayalleri vardır. Onun icin uğraşır fedakarlık eder. Ancak bir anne babanın cocuğu ile ilgili en onemli hayali acaba ben cocuğumu hafız yapabiliriyim olmalıdır. Evladınızı hafız yapabildiyseniz bu evladınız hem bu dunyada elinizden tutacak hem de obur dunyada sizlere şefaat edecek inşallah" dedi.
Konuşmanın akabinde hafızlık oğretimini tamamlayan 8 oğrenciye hafızlık belgeleri ve ceşitli hediyeler takdim edildi. - BİLECİK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı